Σουπιές με πρασόρυζο

Γιώργος Φραντζής chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό σουπιές
100 ml ελαιόλαδο
1 τεμ κρεμμύδι ψιλοκομένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
800 γρμ πράσα
80 ml κρασί άσπρο
1 κιλό τομάτα κονκασε
1 1/2 λίτρο νερό
120 γρμ ρύζι κίτρινο πλυμμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ θυμάρι φρέσκο κομμένο
1 κ.γ σπόρους μάραθου αποξηραμένους
Ξύσμα απο λεμόνι ακέρωτο
Αλάτι και πιπέρι .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, ,κόβουμε τα πράσα σε φέτες και τα πλένουμε καλά .Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις σουπιές.Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε τις σουπιές και τους σπόρους μάραθου, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Αφού εξατμισθεί το κρασί βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, προσθέτουμε και το νερό και μαγειρεύουμε.

Εν συνεχεία και αφού έχουν μαλακώσει οι σουπιές προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, και το ρύζι.
Τέλος συμπληρώνουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο ,θυμάρι και σερβίρουμε!
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με λευκό φρουτώδες κρασί Ροδίτη , μια αρμονία γεύσεων που δένει την γη με την θάλασσα.

 

Spread the love
  • 1
    Share