Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό σουπιές
100 ml ελαιόλαδο
1 τεμ κρεμμύδι ψιλοκομένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
800 γρμ πράσα
80 ml κρασί άσπρο
1 κιλό τομάτα κονκασε
1 1/2 λίτρο νερό
120 γρμ ρύζι κίτρινο πλυμμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ θυμάρι φρέσκο κομμένο
1 κ.γ σπόρους μάραθου αποξηραμένους
Ξύσμα απο λεμόνι ακέρωτο
Αλάτι και πιπέρι .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, ,κόβουμε τα πράσα σε φέτες και τα πλένουμε καλά .Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις σουπιές.Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε τις σουπιές και τους σπόρους μάραθου, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Αφού εξατμισθεί το κρασί βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, προσθέτουμε και το νερό και μαγειρεύουμε.

Εν συνεχεία και αφού έχουν μαλακώσει οι σουπιές προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, και το ρύζι.
Τέλος συμπληρώνουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο ,θυμάρι και σερβίρουμε!
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με λευκό φρουτώδες κρασί Ροδίτη , μια αρμονία γεύσεων που δένει την γη με την θάλασσα.

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »