Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής chef

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό σουπιές
100 ml ελαιόλαδο
1 τεμ κρεμμύδι ψιλοκομένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
800 γρμ πράσα
80 ml κρασί άσπρο
1 κιλό τομάτα κονκασε
1 1/2 λίτρο νερό
120 γρμ ρύζι κίτρινο πλυμμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ θυμάρι φρέσκο κομμένο
1 κ.γ σπόρους μάραθου αποξηραμένους
Ξύσμα απο λεμόνι ακέρωτο
Αλάτι και πιπέρι .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, ,κόβουμε τα πράσα σε φέτες και τα πλένουμε καλά .Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις σουπιές.Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε τις σουπιές και τους σπόρους μάραθου, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Αφού εξατμισθεί το κρασί βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, προσθέτουμε και το νερό και μαγειρεύουμε.

Εν συνεχεία και αφού έχουν μαλακώσει οι σουπιές προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, και το ρύζι.
Τέλος συμπληρώνουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο ,θυμάρι και σερβίρουμε!
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με λευκό φρουτώδες κρασί Ροδίτη , μια αρμονία γεύσεων που δένει την γη με την θάλασσα.

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »