Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά  για 4 άτομα

400 γρμ κιμάς βοδινός

400 γρμ κιμάς χοιρινός

100 γρμ ψωμί λευκό χωρίς κόρα μουλιασμένο σε κόκκινο ξηρό κρασί

2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες ψιλοκομμένες

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

130 ml ελαιόλαδο

1 αβγό

1 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1κ.γ κύμινο

Αλάτι-πιπέρι

400 γρμ φρέσκια ντομάτα τριμμένη

Πιπεριά πράσινη καθαρισμένη πλυμένη ψιλοκομμένη

1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη ψιλοκομμένη

20 ml ζωμός σπιτικός

2 κιλά μελιτζάνες αργίτικες καθαρισμένες κομμένες κατά μήκος

500 ml ηλιέλαιο

100 γρμ φέτα κομμένη σε κύβους

100 γρμ γραβιέρα τριμμένη

Φούντες βασιλικού για το γαρνίρισμα

 

Διαδικασία εκτέλεσης

 

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε-σουρωτήρι , αρτίζουμε με αρκετό αλάτι  για 40′ να ξεπικρίσουν, ξεπλένουμε με πολύ νερό και αφήνουμε να στραγγίσουν.

Βάζουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι να ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί να φύγουν το περιττό λάδι. Σε μικρή  κατσαρόλα βάζουμε 60 ml ελαιόλαδο να ζεσταθεί,προσθέτουμε ένα κρεμμύδι και ανακατεύουμε μη μας καεί.Β

Βάζουμε το σκόρδο τις πιπεριές και την ντομάτα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον σπιτικό ζωμό,αφήνουμε την σάλτσα να βράσει,φτιάχνουμε την γεύση και το βάζουμε στην άκρη.

Σε μικρή λεκάνη βάζουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε το αβγό το ψωμί το οποίο έχουμε σφίξει να φύγει το περιττό κρασί,το υπόλοιπο κρεμμύδι που έχουμε σοτάρει στο υπόλοιπο ελαιόλαδο,τον μαϊντανό τον δυόσμο το κύμινο το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και πλάθουμε σουτζουκάκια,αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά περνάμε τα σουτζουκάκια.

Ροδίζουμε-ψήνουμε για 6′ τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.Εν συνεχεία παίρνουμε τις μελιτζάνες και σε κάθε κομμάτι  τοποθετούμε ένα σουτζουκάκι,τυλίγουμε σε ρολά και τοποθετούμε σε ταψάκι η πυρέξ.

Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτα με τις πιπεριές,προσθέτουμε τη φέτα και τη τριμμένη γραβιέρα και γκρατινάρουμε στο φούρνο σε 170 c για 15′.

Τα σερβίρουμε ζεστά και γαρνίρουμε με φούντες βασιλικού.

 

Tips

1)Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τον κιμά τόσο πιο αφράτα γίνονται τα σουτζουκάκια

2) Όσες μελιτζάνες έχουμε τηγανίσει τόσα σουτζουκάκια φτιάχνουμε

3) Για πιο ελαφρύ φαγητό ψήνουμε τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο σε  180 c για 15 ‘

 

 

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »