Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά

6 μελιτζάνες
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 κρεμμύδια μεγάλα
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ φρυγανιά τριμένη
300 γρ Φορμαέλα τυρί
2 αβγά
Ελαιόλαδο 80γρ
Αλάτι
Πιπέρι
1κγ κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Κύμινο
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα

6 ντομάτες
2 κσ πελτέ
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Κανέλα
Κύμινο
Κρασί κόκκινο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και  τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό και λίγο αλατι να ξεπικρίσουν. Επειδή οι πικρίζουσες ουσίες (φαινολικές ενώσεις) είναι υδατοδιαλυτές, αποβάλλονται με το νερό.
.
Ζυμώνουμε το κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο – περασμένα στο μπλέντερ-και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.

Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το πελτέ τις ντομάτες τριμμένες συμπληρώνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας .Βράζουμε για 30 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι μέχρι τη μέση .

Σουρώνουμε τις μελιτζάνες ,στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τηγανίζουμε.
Εν  συνεχεία πλάθουμε τα σουτζουκάκια προσθέτοντας ένα μικρο μπαστουνάκι τυρί φορμαέλα και κλείνουμε.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τυλίγουμε με την μελιτζάνα και τα τοποθετούμε  σε πυρέξ η σε πήλινο σκεύος.
Περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Ρίχνουμε από πάνω τυρί φορμαέλα και ψήνουμε στους 200° για 20 λεπτά περίπου.

Μια ακόμα  πρόταση είναι :

Ανακατεύουμε γιαούρτι γύρω στα 350-400 γρ με 2 κρόκους αυγών .
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και πάπρικα  ρίχνουμε από πάνω και γκρατινάρουμε στους 220 °για 10- 15 λεπτά.

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »