Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και τηγανιτό δυόσμο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Η μακαρονάδα του καλοκαιριού μετατρέπεται  στα χέρια της chef  Γεωργίας Κουτσούκου σε ελαφρύ, θεϊκό και γρήγορο πιάτο με κολοκυθάκια και δυόσμο!

“Μίνθη ήταν μια νύμφη που μεταμορφώθηκε στο εν λόγω φυτό από την Περσεφόνη, όταν συνελήφθηκε στην αγκαλιά του άντρα της Άδη, στις όχθες του ποταμού Αχέροντα.
Έτσι λέει ο μύθος για το αρωματικό και αναζωογονητικό φυτό αυτής της κατηγορίας. Εδώ πρωταγωνιστεί σε μακαρονάδα απίστευτα γευστική και παίρνει Όσκαρ για το ασυναγώνιστο ρόλο του”

“Chef Γεωργία Κουτσούκου “

 

Υλικά

 

Σπαγγέτι 500 gr

Κολοκυθάκια 8 μικρά  κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Σκόρδο 1 σκελίδα  ψιλοκομμένη

Φύλλα δυόσμου ολόκληρα 50 gr

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πεκορίνο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Χυμός από μισό λεμόνι, και ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι

 

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο βράσαμε για να δέσουμε ωραία τη σάλτσα

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα φύλλα του δυόσμου ολόκληρα για 3 περίπου λεπτά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε τηγανίζοντας τα κολοκυθάκια με προσοχή καθώς είναι κομμένα πολύ λεπτά .

Προσθέτουμε το σκόρδο, και τηγανίζουμε περίπου 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί και πικρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας, όπως κάνουμε για το ριζότο, και λίγο λίγο το νερό που έχουμε κρατήσει. Μόλις γίνει κρεμώδης η σάλτσα, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, και τον τηγανισμένο δυόσμο ξύσμα λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το τυρί.

Διαφορετικά απολαμβάνουμε ως έχει!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »