Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και τηγανιτό δυόσμο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Η μακαρονάδα του καλοκαιριού μετατρέπεται  στα χέρια της chef  Γεωργίας Κουτσούκου σε ελαφρύ, θεϊκό και γρήγορο πιάτο με κολοκυθάκια και δυόσμο!

“Μίνθη ήταν μια νύμφη που μεταμορφώθηκε στο εν λόγω φυτό από την Περσεφόνη, όταν συνελήφθηκε στην αγκαλιά του άντρα της Άδη, στις όχθες του ποταμού Αχέροντα.
Έτσι λέει ο μύθος για το αρωματικό και αναζωογονητικό φυτό αυτής της κατηγορίας. Εδώ πρωταγωνιστεί σε μακαρονάδα απίστευτα γευστική και παίρνει Όσκαρ για το ασυναγώνιστο ρόλο του”

“Chef Γεωργία Κουτσούκου “

 

Υλικά

 

Σπαγγέτι 500 gr

Κολοκυθάκια 8 μικρά  κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Σκόρδο 1 σκελίδα  ψιλοκομμένη

Φύλλα δυόσμου ολόκληρα 50 gr

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πεκορίνο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Χυμός από μισό λεμόνι, και ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι

 

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο βράσαμε για να δέσουμε ωραία τη σάλτσα

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα φύλλα του δυόσμου ολόκληρα για 3 περίπου λεπτά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε τηγανίζοντας τα κολοκυθάκια με προσοχή καθώς είναι κομμένα πολύ λεπτά .

Προσθέτουμε το σκόρδο, και τηγανίζουμε περίπου 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί και πικρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας, όπως κάνουμε για το ριζότο, και λίγο λίγο το νερό που έχουμε κρατήσει. Μόλις γίνει κρεμώδης η σάλτσα, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, και τον τηγανισμένο δυόσμο ξύσμα λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το τυρί.

Διαφορετικά απολαμβάνουμε ως έχει!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »