Σπιτικό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο λικέρ βερύκκοκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σπιτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο και λικέρ βερύκκοκο απο την φίλη της ομάδας Τασία Μιχαηλίδου.

Υλικά

2 λιτρα γάλα

1 ποτηρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

λίγη υγρή βανίλια

150 γρα σιμιγδάλι ψιλό

50γρ κορν φλαουρ

50γρ βούτυρο στο τέλος

500γρ φύλλο για γλυκά

Σιρόπι

3 ποτηρια του νερού ζάχαρη

2ποτηρια νερό

1 παγακι λεμόνι

1 ξυλακι κανέλας και λίγο κανέλα τριμμένη.

Βράζουν 5 λεπτά και στην άκρη να κρυώσει

100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Η συνταγή είναι για το ταψί της κουζίνας

 

Εκτελεση

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια,κορν φλαουρ, και σιμιγδάλι με την κουτάλα πέρνουμε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο υλικό και μετά στην κατσαρόλα.
Δενουμε την κρέμα μας και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο.Βουτυρώνουμε το ταψί.Βαζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε ελαφρά βούτυρο.Κανουμε τα μισά φύλλα. Ριχνουμε την κρέμα μας και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το φύλλο για να γίνει τραγανό. Κόβουμε τα πάνω φύλλα και το ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για περίπου 50λεπτα μέχρι να ροδισει.
Εχουμε φτιάξει το σιροπι από νωρίς και είναι κρύο και με μια κουτάλα όπως είναι καυτό από τον φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.

Το αφήνουμε να τραβήξει και μετά το προσφέρουμε.

 

Λικέρ βερίκοκο

100 κουκούτσια από βερίκοκα σπασμένα

500 γρ βότκα

500γρ ζάχαρη

Ολα αυτά σε ένα αεροστεγές βάζο και 2 μήνες στον ήλιο

Σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »