Σπιτικό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο λικέρ βερύκκοκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σπιτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο και λικέρ βερύκκοκο απο την φίλη της ομάδας Τασία Μιχαηλίδου.

Υλικά

2 λιτρα γάλα

1 ποτηρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

λίγη υγρή βανίλια

150 γρα σιμιγδάλι ψιλό

50γρ κορν φλαουρ

50γρ βούτυρο στο τέλος

500γρ φύλλο για γλυκά

Σιρόπι

3 ποτηρια του νερού ζάχαρη

2ποτηρια νερό

1 παγακι λεμόνι

1 ξυλακι κανέλας και λίγο κανέλα τριμμένη.

Βράζουν 5 λεπτά και στην άκρη να κρυώσει

100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Η συνταγή είναι για το ταψί της κουζίνας

 

Εκτελεση

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια,κορν φλαουρ, και σιμιγδάλι με την κουτάλα πέρνουμε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο υλικό και μετά στην κατσαρόλα.
Δενουμε την κρέμα μας και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο.Βουτυρώνουμε το ταψί.Βαζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε ελαφρά βούτυρο.Κανουμε τα μισά φύλλα. Ριχνουμε την κρέμα μας και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το φύλλο για να γίνει τραγανό. Κόβουμε τα πάνω φύλλα και το ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για περίπου 50λεπτα μέχρι να ροδισει.
Εχουμε φτιάξει το σιροπι από νωρίς και είναι κρύο και με μια κουτάλα όπως είναι καυτό από τον φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.

Το αφήνουμε να τραβήξει και μετά το προσφέρουμε.

 

Λικέρ βερίκοκο

100 κουκούτσια από βερίκοκα σπασμένα

500 γρ βότκα

500γρ ζάχαρη

Ολα αυτά σε ένα αεροστεγές βάζο και 2 μήνες στον ήλιο

Σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »