Σπιτικό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο λικέρ βερύκκοκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σπιτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο και λικέρ βερύκκοκο απο την φίλη της ομάδας Τασία Μιχαηλίδου.

Υλικά

2 λιτρα γάλα

1 ποτηρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

λίγη υγρή βανίλια

150 γρα σιμιγδάλι ψιλό

50γρ κορν φλαουρ

50γρ βούτυρο στο τέλος

500γρ φύλλο για γλυκά

Σιρόπι

3 ποτηρια του νερού ζάχαρη

2ποτηρια νερό

1 παγακι λεμόνι

1 ξυλακι κανέλας και λίγο κανέλα τριμμένη.

Βράζουν 5 λεπτά και στην άκρη να κρυώσει

100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Η συνταγή είναι για το ταψί της κουζίνας

 

Εκτελεση

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια,κορν φλαουρ, και σιμιγδάλι με την κουτάλα πέρνουμε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο υλικό και μετά στην κατσαρόλα.
Δενουμε την κρέμα μας και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο.Βουτυρώνουμε το ταψί.Βαζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε ελαφρά βούτυρο.Κανουμε τα μισά φύλλα. Ριχνουμε την κρέμα μας και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το φύλλο για να γίνει τραγανό. Κόβουμε τα πάνω φύλλα και το ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για περίπου 50λεπτα μέχρι να ροδισει.
Εχουμε φτιάξει το σιροπι από νωρίς και είναι κρύο και με μια κουτάλα όπως είναι καυτό από τον φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.

Το αφήνουμε να τραβήξει και μετά το προσφέρουμε.

 

Λικέρ βερίκοκο

100 κουκούτσια από βερίκοκα σπασμένα

500 γρ βότκα

500γρ ζάχαρη

Ολα αυτά σε ένα αεροστεγές βάζο και 2 μήνες στον ήλιο

Σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »