Σπιτικό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο λικέρ βερύκκοκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σπιτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο και λικέρ βερύκκοκο απο την φίλη της ομάδας Τασία Μιχαηλίδου.

Υλικά

2 λιτρα γάλα

1 ποτηρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

λίγη υγρή βανίλια

150 γρα σιμιγδάλι ψιλό

50γρ κορν φλαουρ

50γρ βούτυρο στο τέλος

500γρ φύλλο για γλυκά

Σιρόπι

3 ποτηρια του νερού ζάχαρη

2ποτηρια νερό

1 παγακι λεμόνι

1 ξυλακι κανέλας και λίγο κανέλα τριμμένη.

Βράζουν 5 λεπτά και στην άκρη να κρυώσει

100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Η συνταγή είναι για το ταψί της κουζίνας

 

Εκτελεση

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια,κορν φλαουρ, και σιμιγδάλι με την κουτάλα πέρνουμε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο υλικό και μετά στην κατσαρόλα.
Δενουμε την κρέμα μας και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο.Βουτυρώνουμε το ταψί.Βαζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε ελαφρά βούτυρο.Κανουμε τα μισά φύλλα. Ριχνουμε την κρέμα μας και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το φύλλο για να γίνει τραγανό. Κόβουμε τα πάνω φύλλα και το ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για περίπου 50λεπτα μέχρι να ροδισει.
Εχουμε φτιάξει το σιροπι από νωρίς και είναι κρύο και με μια κουτάλα όπως είναι καυτό από τον φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.

Το αφήνουμε να τραβήξει και μετά το προσφέρουμε.

 

Λικέρ βερίκοκο

100 κουκούτσια από βερίκοκα σπασμένα

500 γρ βότκα

500γρ ζάχαρη

Ολα αυτά σε ένα αεροστεγές βάζο και 2 μήνες στον ήλιο

Σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »