Σπιτικό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και μυρωδάτο λικέρ βερύκκοκο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Σπιτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο και λικέρ βερύκκοκο απο την φίλη της ομάδας Τασία Μιχαηλίδου.

Υλικά

2 λιτρα γάλα

1 ποτηρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

λίγη υγρή βανίλια

150 γρα σιμιγδάλι ψιλό

50γρ κορν φλαουρ

50γρ βούτυρο στο τέλος

500γρ φύλλο για γλυκά

Σιρόπι

3 ποτηρια του νερού ζάχαρη

2ποτηρια νερό

1 παγακι λεμόνι

1 ξυλακι κανέλας και λίγο κανέλα τριμμένη.

Βράζουν 5 λεπτά και στην άκρη να κρυώσει

100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Η συνταγή είναι για το ταψί της κουζίνας

 

Εκτελεση

Σε  κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια,κορν φλαουρ, και σιμιγδάλι με την κουτάλα πέρνουμε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο υλικό και μετά στην κατσαρόλα.
Δενουμε την κρέμα μας και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο.Βουτυρώνουμε το ταψί.Βαζουμε το πρώτο φύλλο και του ρίχνουμε ελαφρά βούτυρο.Κανουμε τα μισά φύλλα. Ριχνουμε την κρέμα μας και κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το φύλλο για να γίνει τραγανό. Κόβουμε τα πάνω φύλλα και το ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για περίπου 50λεπτα μέχρι να ροδισει.
Εχουμε φτιάξει το σιροπι από νωρίς και είναι κρύο και με μια κουτάλα όπως είναι καυτό από τον φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.

Το αφήνουμε να τραβήξει και μετά το προσφέρουμε.

 

Λικέρ βερίκοκο

100 κουκούτσια από βερίκοκα σπασμένα

500 γρ βότκα

500γρ ζάχαρη

Ολα αυτά σε ένα αεροστεγές βάζο και 2 μήνες στον ήλιο

Σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »