Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές.
Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες της και συναντάμε αγνούς εγκάρδιους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας προσκαλούν να γευτούμε  τις παραδοσιακές τους λιχουδιές.
Παρ’όλο που το ψάρι είναι ο πρωταγωνιστής στο νησί , το ντόπιο κρέας είναι από τα πιο νόστιμα κρέατα! Η μοσχαρίσια γεμιστή σπλήνα είναι ένας εξαιρετικός παραδοσιακός μεζές Λέρου για κρασάκι και την συνταγή μας στέλνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός!

 

Υλικά

Σπλήνα 1  ολόκληρη

Σκόρδο 4 κεφάλια 

Μαϊντανός 1 ματσάκι 

Πιπεριές 4 καυτερές αποξηραμένες ή 3 τουρκάκια .

Ελαιόλαδο 1 ποτήρι

Ξύδι 1 ποτήρι 

Κρασί 1 ποτήρι κόκκινο

Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού 

Πάπρικα καυτερή 1 κουταλάκι του γλυκού 

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές.Ρίχνουμε σε  μπολ τον μαϊντανό με τα σκόρδα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε με την πάπρικα .. Καθαρίζουμε την σπλήνα και την κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Χαράζουμε στα πλάγια και γεμίζουμε με το μείγμα από τον μαϊντανό κ το σκόρδο .Σε τηγάνι στη φωτιά προσθέτουμε λάδι  και σοτάρουμε καλά την σπλήνα.

Την μεταφέρουμε σε  κατσαρόλα ρίχνουμε ότι έχει περισσέψει από το μείγμα της γέμισης και  τα υλικά από το τηγάνι,το κρασί το αλάτι και όσο νερό χρειαστεί μέχρι σχεδόν να την σκεπάσουμε. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα .

Σερβίρουμε με γλυκοπατάτα ψητή και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Λέρου!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! ´ 

Νικόλαος Σιφουνιός

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »