Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές.
Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες της και συναντάμε αγνούς εγκάρδιους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας προσκαλούν να γευτούμε  τις παραδοσιακές τους λιχουδιές.
Παρ’όλο που το ψάρι είναι ο πρωταγωνιστής στο νησί , το ντόπιο κρέας είναι από τα πιο νόστιμα κρέατα! Η μοσχαρίσια γεμιστή σπλήνα είναι ένας εξαιρετικός παραδοσιακός μεζές Λέρου για κρασάκι και την συνταγή μας στέλνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός!

 

Υλικά

Σπλήνα 1  ολόκληρη

Σκόρδο 4 κεφάλια 

Μαϊντανός 1 ματσάκι 

Πιπεριές 4 καυτερές αποξηραμένες ή 3 τουρκάκια .

Ελαιόλαδο 1 ποτήρι

Ξύδι 1 ποτήρι 

Κρασί 1 ποτήρι κόκκινο

Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού 

Πάπρικα καυτερή 1 κουταλάκι του γλυκού 

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές.Ρίχνουμε σε  μπολ τον μαϊντανό με τα σκόρδα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε με την πάπρικα .. Καθαρίζουμε την σπλήνα και την κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Χαράζουμε στα πλάγια και γεμίζουμε με το μείγμα από τον μαϊντανό κ το σκόρδο .Σε τηγάνι στη φωτιά προσθέτουμε λάδι  και σοτάρουμε καλά την σπλήνα.

Την μεταφέρουμε σε  κατσαρόλα ρίχνουμε ότι έχει περισσέψει από το μείγμα της γέμισης και  τα υλικά από το τηγάνι,το κρασί το αλάτι και όσο νερό χρειαστεί μέχρι σχεδόν να την σκεπάσουμε. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα .

Σερβίρουμε με γλυκοπατάτα ψητή και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Λέρου!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! ´ 

Νικόλαος Σιφουνιός

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »