Στη Λέρο ταξιδεύει η δράση “Aegean mamas know best”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Λέρο, στις 9 Νοεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα επιμελείται με μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, chef  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο Αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Λέρου, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να αποδείξουν με τις νησιώτικες γεύσεις πως «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Το νησί έχει σημαντική παραγωγή σε αλίπαστα, παραγωγή κρασιού και μέλι, τυροκομικά προϊόντα και φημίζεται για τα υπέροχα γλυκά που παραδοσιακά παρασκευάζονται και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Η κουζίνα είναι κατά κύριο λόγο θαλασσινή, χωρίς να λείπουν τα κτηνοτροφικά προϊόντα από τα παραδοσιακά πιάτα. Αυτός ο πλούτος των συνταγών και των γεύσεων που περνάει από τη γιαγιά στη μαμά και μεταφέρεται στο παιδί, κυρίως όταν συμμετέχει βιωματικά στις διαδικασίες παρασκευής του φαγητού, όταν μαθαίνει τα αρωματικά και βότανα του τόπου του, είναι το μήνυμα της δράσης που θα αναδειχθεί στην εκδήλωση.

Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα το ζυμάρι τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου. Τοπικοί σύλλογοι, μεμονωμένες κυρίες της Λέρου, θα παρουσιάσουν τα πιάτα του νησιού, θα είναι η αφορμή για μια συζήτηση με τις τρεις γενιές.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

Πηγή :rodiaki.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »