Στο νησί της Κω ταξιδεύει η δράση «Aegean Mamas Know Best»

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Πρωταγωνίστρια η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και επίσημη προσκεκλημένη η Αντιπρόεδρος των “Les Dames d’ Escoffier” της Φλόριντας, Irene Moore Στο νησί της Κω ταξιδεύει η δράση “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, στις 23 & 24 Μαΐου προκειμένου να μαγειρέψουν οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και τα παιδιά, παρέα με την Πρέσβη της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αλλά και την Αντιπρόεδρο των “Les Dames d’ Escoffier” της Φλόριντας, Irene Moore, επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, σε συνέχεια της συνεργασίας της με την Περιφέρεια, για την παρουσίαση της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, στο James Βeard House, στη Νέα Υόρκη, το περασμένο Μάρτιο. Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 “Taste the Seasons”, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο από τη Ρόδο και θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και τα παιδιά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών συνταγών του Νοτίου Αιγαίου αλλά και να συνομιλήσουν και να μαγειρέψουν μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την Irene Moore και τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Μαΐου το απόγευμα, η εκδήλωση θα γίνει στο οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου, με τη συμμετοχή και των μελών του Συλλόγου Τοπικής Γαστρονομίας “Ασκληπιός”, για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Τα τοπικά προϊόντα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες, οι παραδοσιακές συνταγές και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα που χρησιμοποιούμε στα νησιά μας, θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Ταυτόχρονα, τα παιδιά, στο δικό τους εργαστήρι, θα δημιουργήσουν παραδοσιακές γεύσεις με την καθοδήγηση των σεφ της Λέσχης. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24 Μαΐου, θα επισκεφθούν σχολεία της Κω και τους μικρούς κηπουρούς του Αιγαίου που πέρσι φύτεψαν λαχανόκηπους στην αυλή του σχολείου τους, όπου φέτος θα ενημερωθούν για τη διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων των νησιών και τις ευεργετικές ιδιότητες τους. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο ενημερώνει τα παιδιά για τη δράση Aegean Gardener καθώς και ο Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας “Ασκληπιός”. Επίσημη χορηγός αερομεταφορών της δράσης είναι η Aegean Airlines. Πηγή :rodiaki.gr
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »