Στο νησί της Κω ταξιδεύει η δράση «Aegean Mamas Know Best»

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πρωταγωνίστρια η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και επίσημη προσκεκλημένη η Αντιπρόεδρος των “Les Dames d’ Escoffier” της Φλόριντας, Irene Moore

Στο νησί της Κω ταξιδεύει η δράση “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, στις 23 & 24 Μαΐου προκειμένου να μαγειρέψουν οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και τα παιδιά, παρέα με την Πρέσβη της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αλλά και την Αντιπρόεδρο των “Les Dames d’ Escoffier” της Φλόριντας, Irene Moore, επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, σε συνέχεια της συνεργασίας της με την Περιφέρεια, για την παρουσίαση της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, στο James Βeard House, στη Νέα Υόρκη, το περασμένο Μάρτιο.

Η δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 “Taste the Seasons”, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο από τη Ρόδο και θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και τα παιδιά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών συνταγών του Νοτίου Αιγαίου αλλά και να συνομιλήσουν και να μαγειρέψουν μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την Irene Moore και τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Μαΐου το απόγευμα, η εκδήλωση θα γίνει στο οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου, με τη συμμετοχή και των μελών του Συλλόγου Τοπικής Γαστρονομίας “Ασκληπιός”, για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Τα τοπικά προϊόντα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες, οι παραδοσιακές συνταγές και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, η υγιεινή

διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα που χρησιμοποιούμε στα νησιά μας, θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Ταυτόχρονα, τα παιδιά, στο δικό τους εργαστήρι, θα δημιουργήσουν παραδοσιακές γεύσεις με την καθοδήγηση των σεφ της Λέσχης.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 24 Μαΐου, θα επισκεφθούν σχολεία της Κω και τους μικρούς κηπουρούς του Αιγαίου που πέρσι φύτεψαν λαχανόκηπους στην αυλή του σχολείου τους, όπου φέτος θα ενημερωθούν για τη διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων των νησιών και τις ευεργετικές ιδιότητες τους.

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο ενημερώνει τα παιδιά για τη δράση Aegean Gardener καθώς και ο Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας “Ασκληπιός”.

Επίσημη χορηγός αερομεταφορών της δράσης είναι η Aegean Airlines.

Πηγή :rodiaki.gr

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »