Συνταγή από την Πόπη Τσαβαρή!

Υλικά

1 ποτήρι λάδι

1,5 ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

1 φακελάκι αμμωνία

1 φακελάκι μπέϊκιν,

1 κουταλάκι κανέλα

1 βανίλια

περίπου 1,5 κιλού αλεύρι

ξύσμα πορτοκαλιού

σουσάμι για το τέλος

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού αφού έχουμε διαλύσει μέσα την αμμωνία.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια και τα βουτάμε σε βρεγμένο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς -αντίσταση –

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »