Συνταγή από την Πόπη Τσαβαρή!

Υλικά

1 ποτήρι λάδι

1,5 ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

1 φακελάκι αμμωνία

1 φακελάκι μπέϊκιν,

1 κουταλάκι κανέλα

1 βανίλια

περίπου 1,5 κιλού αλεύρι

ξύσμα πορτοκαλιού

σουσάμι για το τέλος

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού αφού έχουμε διαλύσει μέσα την αμμωνία.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια και τα βουτάμε σε βρεγμένο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς -αντίσταση –

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »