Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας

200gr. παστό κολιό #Λαλας ή αλλιώς τέσσερις φέτες κολιό

1 ντομάτα σε κύβους

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1κ.γ πελτέ ντομάτας

1κ.γ αποξηραμένος βασιλικός

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Τριμμένη ξερή μυζήθρα

Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα λιγκουίνι.
Τα αποσύρουμε 2 λεπτά πριν από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία των ζυμαρικών και τα βάζουμε στο πάγο. Κρατάμε λίγο από το νερό τους για το τέλος.
Παίρνουμε ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι τη πιπεριά και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα όταν εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια αφού έχουμε κόψει τον κολιό σε μικρότερα κομμάτια το ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τον πελτέ και τον βασιλικό.
Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένη μυζήθρα και λίγο φρέσκο πιπέρι κατά βούληση.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φαλάφελ σε ροδίτικη λαδόπιτα με “τζατζίκι” από ταχίνι από τον chef Γιώργο Φραντζή

    Αυθεντικά, αρωματικά φαλάφελ από τον chef Γιώργο Φραντζή Υλικά 300 γρμ ρεβύθια τα οποία έχουμε βάλει σε νερό όλη νύχτα 80 γρμ κρεμμύδι ψιλοκομμένο σοταρισμένο

    Περισσότερα »

    Τα καλάθια αλληλεγγύης γεμίζουν στην Ιταλία με φαγητό για όσους έχουν ανάγκη

    Η  Ιταλία μετρά τις πληγές της με τόσους ανθρώπους που χάνονται! Κι’όμως η αλληλεγγύη ειναι εδώ! Το αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες που συγκινούν και καταμαρτυρούν

    Περισσότερα »

    Παραδοσιακή πατατόπιτα Τήνου από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

      Παραδοσιακή συνταγή  Τήνου από την chef  Ευαγγελία Φωτεινιά  “Ευχαριστώ πολύ την συνεργάτιδα μου και φίλη Μανταλένα Αμοίραλη που μου την έμαθε”  . Ευαγγελία Φωτεινιά

    Περισσότερα »

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »