Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας

200gr. παστό κολιό #Λαλας ή αλλιώς τέσσερις φέτες κολιό

1 ντομάτα σε κύβους

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1κ.γ πελτέ ντομάτας

1κ.γ αποξηραμένος βασιλικός

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Τριμμένη ξερή μυζήθρα

Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα λιγκουίνι.
Τα αποσύρουμε 2 λεπτά πριν από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία των ζυμαρικών και τα βάζουμε στο πάγο. Κρατάμε λίγο από το νερό τους για το τέλος.
Παίρνουμε ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι τη πιπεριά και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα όταν εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια αφού έχουμε κόψει τον κολιό σε μικρότερα κομμάτια το ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τον πελτέ και τον βασιλικό.
Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένη μυζήθρα και λίγο φρέσκο πιπέρι κατά βούληση.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »