Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας

200gr. παστό κολιό #Λαλας ή αλλιώς τέσσερις φέτες κολιό

1 ντομάτα σε κύβους

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1κ.γ πελτέ ντομάτας

1κ.γ αποξηραμένος βασιλικός

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Τριμμένη ξερή μυζήθρα

Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα λιγκουίνι.
Τα αποσύρουμε 2 λεπτά πριν από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία των ζυμαρικών και τα βάζουμε στο πάγο. Κρατάμε λίγο από το νερό τους για το τέλος.
Παίρνουμε ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι τη πιπεριά και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα όταν εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια αφού έχουμε κόψει τον κολιό σε μικρότερα κομμάτια το ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τον πελτέ και τον βασιλικό.
Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένη μυζήθρα και λίγο φρέσκο πιπέρι κατά βούληση.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Χρήστος Μπούτσης

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »