Συνταγή για αφράτο σφουγγάτο Κύθνου

Θερμιότικη παραδοσιακή συνταγή για αφράτα τυρένια σφουγγάτα !

 

Υλικά

Τυρί Κύθνου ή ανθότυρο 500 gr

Άνηθος  ½  φλ.τσαγιού ψιλοκομμένος

Μαϊντανός  ½ φλ.τσαγιού ψιλοκομμένος

Αλεύρι  ½-1  φλ.τσαγιού  αλεύρι (  όσο χρειαστεί  )

Ελαιόλαδο  ½ φλ.τσαγιού  

Αυγά 2 ελαφρώς χτυπημένα

Αλάτι 

Πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή  ½ φλιτζάνι αλεύρι , προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί για να γίνει  σφιχτό το μείγμα και να διατηρεί το σχήμα του. 

Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο, για να δέσει. Βγάζουμε  από το ψυγείο και με κουτάλι σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια.

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει .

Πανάρουμε τα μπαλάκια ένα ένα σε μπολ με αλεύρι, τινάζοντας αυτό που περισσεύει  και τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα σφουγγάτα όσο είναι ακόμη ζεστά !

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Φασόλια με κρέας (Ροδίτικη φασολάδα) δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Ρόδος !Το νησί που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και θαλάσσια σπορ,

    Περισσότερα »