Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!

 

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα κρασί κόκκινο γλυκό
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 σουσάμι για πασπάλισμα από πάνω

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι Συνεχίζουμε το χτύπημα .Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα και τη σταφίδα Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσουμε το μίξερ. Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα πασπαλίζουμε από πάνω με το σουσάμι. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε. — 

Καλή επιτυχία!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »