Ντυμένη στο λευκό και στο γαλάζιο η πολύτιμη Πάτμος το ιερό νησί  με το σπήλαιο και το μοναστήρι της Αποκάλυψης , αποπνέει μια γαλήνια μυστηριακή ατμόσφαιρα. Με μια Χώρα γραφική –  μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – απάνεμα λιμανάκια , χρυσές αμμουδιές με πεντακάθαρα νερά, ψηφίστηκε  το 2012 από το περιοδικό «Forbes» ως ο πιο ειδυλλιακός προορισμός της Ευρώπης και δικαίως αποτελεί έναν σπουδαίο θρησκευτικό αλλά και γαστρονομικό προορισμό.

Η τοπική της κουζίνα γεμάτη με γεύσεις …θεϊκές, κάθε μία  ξεχωριστή εμπειρία!
Η ονομαστή της τυρόπιτα με γέμιση τοπικών τυριών, τα γεμιστά καλαμάρια με ρύζι,  το κρασάτο χοιρινό ,το  λεμονάτο κατσικάκι, το γεμιστό κουνέλι,  το μυρωδάτο ψωμί  τα εκπληκτικά κρασιά ,το γλυκό πουγγί με μέλι και τα αχλαδάκια  είναι λίγες από τις γευστικές απολαύσεις που θα  απολαύσουν οι επισκέπτες!

 

Υλικά 

Για το σιρόπι

Νερό 2½ ποτήρια 

Ανθόνερο 1 ποτήρι 

Μέλι 3 κ.σούπας

Για τα αχλαδάκια

Αμύγδαλα 1  kg  ασπρισμένα σε σκόνη 

Φρυγανιά τριμμένη 2 kg

Κακάο 1 κ. σούπας

Μοσχοκάρυδο 2 κ.σούπας 

Κανέλα  λίγη

Καρύδια κομμένα 1/2 kg 

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βράζουμε για 10′ τα υλικά για το σιρόπι. Βάζουμε  όλα τα υλικά  για τα αχλαδάκια σε μπολ, τα ρίχνουμε  στο σιρόπι και ανακατεύουμε.

Τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού και τα περνάμε από την άχνη δύο φορές.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Ευχαριστούμε το www.womenonly.gr για την συνταγή.

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »