Συνταγή Λέρου για θαλασσινή πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Η θάλασσα στο πιάτο μας  από τον Χρήστο Μπούτση !

Υλικά

 

Χταπόδι φρέσκο γύρω στα 2 κιλά

Παρθένο Ελαιόλαδο 1 ποτ. κρασιού 

Ξύδι από κρασί  1 ποτ. κρασιού

Λευκό κρασί 1 ποτ. κρασιού

2 δαφνόφυλλα

Μαύρο πιπέρι 6 κόκκους 

Ρίγανη 1 κουτ.σούπας

Υ.Γ Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμο ξυδάτο χταπόδι από  “Λαλάς  φρέσκα και αλίπαστα ψάρια Λέρου”

 

Για την σαλάτα

2 πατάτες βρασμένες 

10 ελιές 

1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση  

Λίγο αλάτι

Αγγουράκι και καρότο τουρσί

Λίγα καπαρόφυλλα

Θρούμπι ή ρίγανη

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα


Διαδικασία

Ξεκινάμε καθαρίζοντας πρώτα το χταπόδι. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με τη γούλα (κουκούλα) προς τα πάνω.

Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι)

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε το θρούμπι . Μόλις κρυώσει το κόβουμε και το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος μαζί με το ζουμί του μέσα στο οποίο έβρασε. Ανακατεύουμε καλά.

Για την σαλάτα

Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές και τις κόβουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το χταπόδι μαζί με τα ζουμί του,όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ξύδι από κρασί.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Καλή Ανάσταση

 Χρήστος Μπούτσης

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »