Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από την κυρία Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλο διατροφικής αγωγής για το Melinas delight 

Γνωρίζουμε πως  τα βραστά αβγά χρειάζονται χρόνο ανάλογα το μέγεθός τους ?

Από την ώρα που το νερό μπουρμπουλιζει θέλουμε :

9 λεπτά βράσιμο μικρά και μικρομέτρια αβγά.

12 λεπτά για τα μεγάλα.

15 λεπτά για τα extra large .

Όταν στη συνταγή μας λέει “τα αβγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου” πρέπει να τα βγάλουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσουμε η αν βιαζόμαστε, να τα τοποθετήσουμε για λίγα λεπτά σε λεκάνη με χλιαρό νερό.

Καλύτερα να τοποθετούμε  τα αβγά μας στο ψυγείο με το κουτί τους κλειστά ώστε  να μην απορροφούν τις οσμές
από τα υπόλοιπα τρόφιμα του ψυγείου .

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα βραστά αβγά μας χτυπάμε τα πρώτα σε μία επιφάνεια, μέχρι να σπάσει το κέλυφος τους σε πολλά σημεία, να χαλαρώσουν τα τοιχώματα τους και μετά τα τοποθετούμε  κάτω από την βρύση με το κρύο νερό να τρέχει και έτσι καθαρίζονται  με πολύ μεγάλη ευκολία .

Τα αβγά διατηρούνται στο ψυγείο αν είναι ολόκληρα με το κέλυφος :

Ωμά περίπου 3 εβδομάδες

Ασπράδια ωμά έως 4 ημέρες

Κρόκοι ωμοί έως 2 ημέρες

Βρασμένα σκληρά με το κέλυφος έως 1 εβδομάδα

Βρασμένα σκληρά χωρίς το κέλυφος τρώγονται την ίδια ημέρα , δεν διατηρούνται στο ψυγείο .

Αν θέλουμε  να βράσουμε αβγό στο φούρνο μικροκυμάτων, σπάμε και ψήνουμε μόνο το εσωτερικό

και όχι μαζί με το κέλυφος .

Τα αβγά είναι μια σούπερ τροφή και πρέπει να περιλαμβάνονται στην εβδομαδιαία διατροφή όλων των

ηλικιών, τουλάχιστον 4 την εβδομάδα, και ευτυχώς πλέον είναι γνωστό πως τα αβγά δεν συνδέονται με την

υψηλή χοληστερίνη.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πως  αν χρειαστεί να βράσετε αβγό ενώ βρίσκεστε πάνω από 10,000

πόδια δηλαδή 3048.000 m το αβγό δεν ψήνεται 😮

Μελίνα Σελάλμα
Σύμβουλος διατροφικής αγωγής για το Melinas delight

Foodme.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »