Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από την κυρία Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλο διατροφικής αγωγής για το Melinas delight 

Γνωρίζουμε πως  τα βραστά αβγά χρειάζονται χρόνο ανάλογα το μέγεθός τους ?

Από την ώρα που το νερό μπουρμπουλιζει θέλουμε :

9 λεπτά βράσιμο μικρά και μικρομέτρια αβγά.

12 λεπτά για τα μεγάλα.

15 λεπτά για τα extra large .

Όταν στη συνταγή μας λέει “τα αβγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου” πρέπει να τα βγάλουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσουμε η αν βιαζόμαστε, να τα τοποθετήσουμε για λίγα λεπτά σε λεκάνη με χλιαρό νερό.

Καλύτερα να τοποθετούμε  τα αβγά μας στο ψυγείο με το κουτί τους κλειστά ώστε  να μην απορροφούν τις οσμές
από τα υπόλοιπα τρόφιμα του ψυγείου .

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα βραστά αβγά μας χτυπάμε τα πρώτα σε μία επιφάνεια, μέχρι να σπάσει το κέλυφος τους σε πολλά σημεία, να χαλαρώσουν τα τοιχώματα τους και μετά τα τοποθετούμε  κάτω από την βρύση με το κρύο νερό να τρέχει και έτσι καθαρίζονται  με πολύ μεγάλη ευκολία .

Τα αβγά διατηρούνται στο ψυγείο αν είναι ολόκληρα με το κέλυφος :

Ωμά περίπου 3 εβδομάδες

Ασπράδια ωμά έως 4 ημέρες

Κρόκοι ωμοί έως 2 ημέρες

Βρασμένα σκληρά με το κέλυφος έως 1 εβδομάδα

Βρασμένα σκληρά χωρίς το κέλυφος τρώγονται την ίδια ημέρα , δεν διατηρούνται στο ψυγείο .

Αν θέλουμε  να βράσουμε αβγό στο φούρνο μικροκυμάτων, σπάμε και ψήνουμε μόνο το εσωτερικό

και όχι μαζί με το κέλυφος .

Τα αβγά είναι μια σούπερ τροφή και πρέπει να περιλαμβάνονται στην εβδομαδιαία διατροφή όλων των

ηλικιών, τουλάχιστον 4 την εβδομάδα, και ευτυχώς πλέον είναι γνωστό πως τα αβγά δεν συνδέονται με την

υψηλή χοληστερίνη.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πως  αν χρειαστεί να βράσετε αβγό ενώ βρίσκεστε πάνω από 10,000

πόδια δηλαδή 3048.000 m το αβγό δεν ψήνεται 😮

Μελίνα Σελάλμα
Σύμβουλος διατροφικής αγωγής για το Melinas delight

Foodme.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »