Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

 

Από την κυρία Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλο διατροφικής αγωγής για το Melinas delight 

Γνωρίζουμε πως  τα βραστά αβγά χρειάζονται χρόνο ανάλογα το μέγεθός τους ?

Από την ώρα που το νερό μπουρμπουλιζει θέλουμε :

9 λεπτά βράσιμο μικρά και μικρομέτρια αβγά.

12 λεπτά για τα μεγάλα.

15 λεπτά για τα extra large .

Όταν στη συνταγή μας λέει “τα αβγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου” πρέπει να τα βγάλουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσουμε η αν βιαζόμαστε, να τα τοποθετήσουμε για λίγα λεπτά σε λεκάνη με χλιαρό νερό.

Καλύτερα να τοποθετούμε  τα αβγά μας στο ψυγείο με το κουτί τους κλειστά ώστε  να μην απορροφούν τις οσμές
από τα υπόλοιπα τρόφιμα του ψυγείου .

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα βραστά αβγά μας χτυπάμε τα πρώτα σε μία επιφάνεια, μέχρι να σπάσει το κέλυφος τους σε πολλά σημεία, να χαλαρώσουν τα τοιχώματα τους και μετά τα τοποθετούμε  κάτω από την βρύση με το κρύο νερό να τρέχει και έτσι καθαρίζονται  με πολύ μεγάλη ευκολία .

Τα αβγά διατηρούνται στο ψυγείο αν είναι ολόκληρα με το κέλυφος :

Ωμά περίπου 3 εβδομάδες

Ασπράδια ωμά έως 4 ημέρες

Κρόκοι ωμοί έως 2 ημέρες

Βρασμένα σκληρά με το κέλυφος έως 1 εβδομάδα

Βρασμένα σκληρά χωρίς το κέλυφος τρώγονται την ίδια ημέρα , δεν διατηρούνται στο ψυγείο .

Αν θέλουμε  να βράσουμε αβγό στο φούρνο μικροκυμάτων, σπάμε και ψήνουμε μόνο το εσωτερικό

και όχι μαζί με το κέλυφος .

Τα αβγά είναι μια σούπερ τροφή και πρέπει να περιλαμβάνονται στην εβδομαδιαία διατροφή όλων των

ηλικιών, τουλάχιστον 4 την εβδομάδα, και ευτυχώς πλέον είναι γνωστό πως τα αβγά δεν συνδέονται με την

υψηλή χοληστερίνη.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πως  αν χρειαστεί να βράσετε αβγό ενώ βρίσκεστε πάνω από 10,000

πόδια δηλαδή 3048.000 m το αβγό δεν ψήνεται 😮

Μελίνα Σελάλμα
Σύμβουλος διατροφικής αγωγής για το Melinas delight

Foodme.gr

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »