Τα σεμινάρια Δημιουργικής Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
 
 
Όταν η αγάπη για τον τόπο τους και τα προϊόντα του είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα όρια ενός νησιού…
 
όταν η ανάγκη να δημιουργήσουν ξεπερνάει κάθε χιλιομετρική απόσταση …
 
όταν θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τη φλόγα της γνώσης…
 
τότε η συνάντηση τους είναι επιβεβλημένη !
 
 

Για ένα συνεχόμενο Σαββατοκύριακο η “αχτύπητη ομάδα” των  chef Νίκου Σιφωνιού ,Μιχάλη Γεωργουδιού και Ηλία Μονογιού  παρέδωσε στη Λέρο δωρεάν σεμινάρια Δημιουργικής Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας σε επαγγελματίες, μάγειρες και εστιάτορες.

 

 
H Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα αναδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο, ισορροπώντας τη παράδοση με την γαστρονομική ευρηματικότητα !
 
Έτσι όπως την έχουν οραματιστεί και την εξελίσσουν οι τρεις καταξιωμένοι chef !
 
 
 

Ο χώρος φιλοξενίας ήταν το εστιατόριο Λυχνάρι.

Το παρόν έδωσαν και τα μέλη του Leros Food συμμετέχοντας στις συνταγές που δημιουργούσαν οι τρεις chef !
 
Με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , του ΚΕΚ Γεννηματάς και της Λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων!
 
 
 

Οι εντυπώσεις από τους  22 επαγγελματίες και 7 ιδιώτες που συμμετείχαν ήταν εξαιρετικές!

 

 

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!

 

 
Τα καλύτερα έρχονται!
 
 
 
#leros_island #leros_food #gastronomy
 
Foodme.gr
 
 
 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »