Ταχίνι – Η ταπεινή υπερτροφή της νηστείας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πλούσιος σε γεύση και θρεπτικά συστατικά ο σησαμοπολτός, κοινώς ταχίνι είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής , της Β.Αφρικής και στις Ασιατικές χώρες.

 

Σε κάθε περίοδο νηστείας πρωταγωνιστεί και μπορει να καταναλωθεί στη παρασκευή πολλών συνταγών, όπως αλοιφές, ταχινόσουπες, χούμους κλπ.

Περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας, καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών).

 

Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίουμαγνησίουσιδήρουφωσφόρουψευδαργύρου και φυτικών ινών.

Επειδή είναι πλούσιο σε ενέργεια, σε ασβέστιο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά ,είναι απαραίτητο και υπερτροφή για τα παιδιά.Θέλει βέβαια προσοχή στη κατανάλωση μεγάλων μερίδων λόγω της υψηλής θερμιδικής του απόδοσης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ :
https://www.onmed.gr/diatrofi/story/352812/taxini-h-ypertrofi-tis-nisteias-thermides-threptiki-axia

 

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Από τα προσφυγικά camps στο δικό τους καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη

    Μια ωραία ιστορία ανοίγει τις πόρτες της από αυτή την Κυριακή στη γειτονιά της Ολύμπου. Ο Αλή και ο Μαχμούντ, μετανάστης από την Αλγερία και πρόσφυγας από τη Συρία αντίστοιχα, ένωσαν

    Περισσότερα »

    Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες(video)

    Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις

    Περισσότερα »

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Δύο μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου δημοσιεύουμε τη συνταγή του αγαπημένου μας Μερκούρη Αρφαρά!   ΥΛΙΚΑ 1 κούπα σπορέλαιο 3 κούπες αλεύρι

    Περισσότερα »