Ταχίνι – Η ταπεινή υπερτροφή της νηστείας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πλούσιος σε γεύση και θρεπτικά συστατικά ο σησαμοπολτός, κοινώς ταχίνι είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής , της Β.Αφρικής και στις Ασιατικές χώρες.

 

Σε κάθε περίοδο νηστείας πρωταγωνιστεί και μπορει να καταναλωθεί στη παρασκευή πολλών συνταγών, όπως αλοιφές, ταχινόσουπες, χούμους κλπ.

Περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας, καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών).

 

Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίουμαγνησίουσιδήρουφωσφόρουψευδαργύρου και φυτικών ινών.

Επειδή είναι πλούσιο σε ενέργεια, σε ασβέστιο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά ,είναι απαραίτητο και υπερτροφή για τα παιδιά.Θέλει βέβαια προσοχή στη κατανάλωση μεγάλων μερίδων λόγω της υψηλής θερμιδικής του απόδοσης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ :
https://www.onmed.gr/diatrofi/story/352812/taxini-h-ypertrofi-tis-nisteias-thermides-threptiki-axia

 

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο
    [categories orderby=count]