Ταχίνι – Η ταπεινή υπερτροφή της νηστείας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Πλούσιος σε γεύση και θρεπτικά συστατικά ο σησαμοπολτός, κοινώς ταχίνι είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής , της Β.Αφρικής και στις Ασιατικές χώρες.

 

Σε κάθε περίοδο νηστείας πρωταγωνιστεί και μπορει να καταναλωθεί στη παρασκευή πολλών συνταγών, όπως αλοιφές, ταχινόσουπες, χούμους κλπ.

Περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας, καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών).

 

Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίουμαγνησίουσιδήρουφωσφόρουψευδαργύρου και φυτικών ινών.

Επειδή είναι πλούσιο σε ενέργεια, σε ασβέστιο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά ,είναι απαραίτητο και υπερτροφή για τα παιδιά.Θέλει βέβαια προσοχή στη κατανάλωση μεγάλων μερίδων λόγω της υψηλής θερμιδικής του απόδοσης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ :
https://www.onmed.gr/diatrofi/story/352812/taxini-h-ypertrofi-tis-nisteias-thermides-threptiki-axia

 

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »