Από τον chef Νίκο Κουλούσια
Υλικά
500 γρ ταλιατέλλες Melissa με αυγά
120 γρ ξερά δαμάσκηνα
2- 3 κ σ ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 σφηνάκι λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Πιπέρι φρεσκοτριμένο
1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
Φρέσκο θυμάρι
Τυρί Φέτα
Εκτέλεση
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με τη κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες al dente. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τα δαμάσκηνα κι ανακατεύουμε
Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε φέτα από πάνω όπως συνήθως βάζουμε την παρμεζάνα.
Καλή απόλαυση !
Πρόσθεσε ένα σχόλιο