Ταλιατέλες με κολοκύθα , δαμάσκηνα και φέτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Νίκο Κουλούσια

Υλικά

500 γρ ταλιατέλλες Melissa με αυγά
120 γρ ξερά δαμάσκηνα
2- 3 κ σ ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 σφηνάκι λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Πιπέρι φρεσκοτριμένο
1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
Φρέσκο θυμάρι
Τυρί Φέτα

Εκτέλεση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με τη κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες al dente. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τα δαμάσκηνα κι ανακατεύουμε
Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε φέτα από πάνω όπως συνήθως βάζουμε την παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »