Ταλιατέλες με κολοκύθα , δαμάσκηνα και φέτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Νίκο Κουλούσια

Υλικά

500 γρ ταλιατέλλες Melissa με αυγά
120 γρ ξερά δαμάσκηνα
2- 3 κ σ ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 σφηνάκι λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Πιπέρι φρεσκοτριμένο
1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
Φρέσκο θυμάρι
Τυρί Φέτα

Εκτέλεση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με τη κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες al dente. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τα δαμάσκηνα κι ανακατεύουμε
Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε φέτα από πάνω όπως συνήθως βάζουμε την παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »