Ταλιατέλες με κολοκύθα , δαμάσκηνα και φέτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Νίκο Κουλούσια

Υλικά

500 γρ ταλιατέλλες Melissa με αυγά
120 γρ ξερά δαμάσκηνα
2- 3 κ σ ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 σφηνάκι λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Πιπέρι φρεσκοτριμένο
1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
Φρέσκο θυμάρι
Τυρί Φέτα

Εκτέλεση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με τη κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες al dente. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τα δαμάσκηνα κι ανακατεύουμε
Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε φέτα από πάνω όπως συνήθως βάζουμε την παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση !

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »