Ταλιατέλες με μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα), λάδι τρούφας και σαφράν.

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

360 γρμ ταλιατέλες
100 γρμ μανιτάρια πορτσίνι
1 μανιτάρι πορτομπέλο καθαρισμένο κομμένο σε φετούλες
50 γρμ μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
50 γρμ μανιτάρια λευκά καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
8 κλωστούλες σαφράν
10 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
120 ml κρέμα γάλακτος
50 ml κρασί λευκό
40 γρμ φρέσκο βούτυρο
50 γρμ γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι πράσινο πιπέρι
10 ml λάδι τρούφας
100 γρμ φλούδες γραβιέρας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αλάτι βράζουμε τις ταλιατέλες και αφού τις κρυώσουμε και στραγγίξουν τις κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το σαφράν σε ζεστό ελαιόλαδο.

Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε ζεστό νερό για 20′ στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.

Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο,το ελαιόλαδο με το σαφράν και σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε το νερό και τη κρέμα να βράσουν .
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, τη τριμμένη γραβιέρα το λάδι τρούφας , αρτύζουμε και σερβίρουμε με τις φλούδες

Καλή απόλαυση !

Spread the love
  • 8
    Shares