Ταλιατέλες με μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα), λάδι τρούφας και σαφράν.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

360 γρμ ταλιατέλες
100 γρμ μανιτάρια πορτσίνι
1 μανιτάρι πορτομπέλο καθαρισμένο κομμένο σε φετούλες
50 γρμ μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
50 γρμ μανιτάρια λευκά καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
8 κλωστούλες σαφράν
10 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
120 ml κρέμα γάλακτος
50 ml κρασί λευκό
40 γρμ φρέσκο βούτυρο
50 γρμ γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι πράσινο πιπέρι
10 ml λάδι τρούφας
100 γρμ φλούδες γραβιέρας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αλάτι βράζουμε τις ταλιατέλες και αφού τις κρυώσουμε και στραγγίξουν τις κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το σαφράν σε ζεστό ελαιόλαδο.

Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε ζεστό νερό για 20′ στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.

Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο,το ελαιόλαδο με το σαφράν και σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε το νερό και τη κρέμα να βράσουν .
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, τη τριμμένη γραβιέρα το λάδι τρούφας , αρτύζουμε και σερβίρουμε με τις φλούδες

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »