Ταλιατέλες με μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα), λάδι τρούφας και σαφράν.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για 4 άτομα

360 γρμ ταλιατέλες
100 γρμ μανιτάρια πορτσίνι
1 μανιτάρι πορτομπέλο καθαρισμένο κομμένο σε φετούλες
50 γρμ μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
50 γρμ μανιτάρια λευκά καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
8 κλωστούλες σαφράν
10 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
120 ml κρέμα γάλακτος
50 ml κρασί λευκό
40 γρμ φρέσκο βούτυρο
50 γρμ γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι πράσινο πιπέρι
10 ml λάδι τρούφας
100 γρμ φλούδες γραβιέρας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αλάτι βράζουμε τις ταλιατέλες και αφού τις κρυώσουμε και στραγγίξουν τις κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το σαφράν σε ζεστό ελαιόλαδο.

Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε ζεστό νερό για 20′ στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.

Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο,το ελαιόλαδο με το σαφράν και σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε το νερό και τη κρέμα να βράσουν .
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, τη τριμμένη γραβιέρα το λάδι τρούφας , αρτύζουμε και σερβίρουμε με τις φλούδες

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Τα ταπεινά φαγητά της Κατοχής!Το “μάνα” εξ ουρανού που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

    Πώς οι Έλληνες προσπάθησαν να επιβιώσουν την πιο ζοφερή περίοδο του 20 ου αιώνα! Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην

    Περισσότερα »