Ταλιατέλλες με αβρωνιές, μανιτάρια, άγριο κρόκο και κατσικίσια γραβιέρα από τον Chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ιδιαίτερη μα πολύ νόστιμη συνταγή με ταλιατέλλες, αβρωνιές – άγρια σπαράγγια -χειροποίητα ζυμαρικά από Το ντουλαπι της γιαγιας ή από Τα Χειρομυλια 

και κατσικίσια γραβιέρα από Τυροκομείο Ζωζεφίνος!

Μας την στέλνει από την Λίνδο ο chef Eyripidis Gkogkos!

 

Υλικά

 

Ταλιατέλλες από το “Ντουλάπι της γιαγιάς” ή  τα “Χειρομύλια” της Ρόδου 500gr

Αγριος κρόκος – μερικές κλωστές – ( αν όχι τότε κρόκο Κοζάνης)

Αβρωνιές   – άγρια σπαράγγια  – (αν όχι φρέσκα σπαράγγια από μανάβη) 300 gr

Μανιτάρια πλευρώτους  ψιλοκομμένα 150 gr 

Κρεμμύδι 1  μέτριο  ψιλοκομμένο

 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Λευκό κρασί 1|2 ποτήρι 

Φρέσκο βούτυρο 150  gr 

Κατσικίσια γραβιέρα φάρμα Ζωζεφίνος 200 gr 

 

 

Εκτέλεση 

Σε  κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τις ταλιατέλλες για περίπου 7 λεπτά.
Ταυτόχρονα σε  βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου να σοταριστούν  μέχρι να το αρωματίσουμε.

Τις αφαιρούμε , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,τα μανιτάρια  και τις αβρωνιές σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί .
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι νερό από τις ταλιατέλλες που βράζουν και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο για λίγο να αρωματισθεί .

Καλό θα είναι να του δώσουμε μια βράση για να πάρει περισσότερο άρωμα.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό του κρόκου αφού τον έχουμε σουρώσει,  αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
Σουρώνουμε και τις ταλιατέλλες και τις ρίχνουμε σε σκεύος ,ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευρυπίδης Γκόγκος 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »