Ιδιαίτερη μα πολύ νόστιμη συνταγή με ταλιατέλλες, αβρωνιές – άγρια σπαράγγια -χειροποίητα ζυμαρικά από Το ντουλαπι της γιαγιας ή από Τα Χειρομυλια
και κατσικίσια γραβιέρα από Τυροκομείο Ζωζεφίνος!
Μας την στέλνει από την Λίνδο ο chef Eyripidis Gkogkos!
Υλικά
Ταλιατέλλες από το “Ντουλάπι της γιαγιάς” ή τα “Χειρομύλια” της Ρόδου 500gr
Αγριος κρόκος – μερικές κλωστές – ( αν όχι τότε κρόκο Κοζάνης)
Αβρωνιές – άγρια σπαράγγια – (αν όχι φρέσκα σπαράγγια από μανάβη) 300 gr
Μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα 150 gr
Κρεμμύδι 1 μέτριο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Αλάτι
Πιπέρι
Λευκό κρασί 1|2 ποτήρι
Φρέσκο βούτυρο 150 gr
Κατσικίσια γραβιέρα φάρμα Ζωζεφίνος 200 gr
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τις ταλιατέλλες για περίπου 7 λεπτά.
Ταυτόχρονα σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου να σοταριστούν μέχρι να το αρωματίσουμε.
Τις αφαιρούμε , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,τα μανιτάρια και τις αβρωνιές σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί .
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι νερό από τις ταλιατέλλες που βράζουν και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο για λίγο να αρωματισθεί .
Καλό θα είναι να του δώσουμε μια βράση για να πάρει περισσότερο άρωμα.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό του κρόκου αφού τον έχουμε σουρώσει, αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
Σουρώνουμε και τις ταλιατέλλες και τις ρίχνουμε σε σκεύος ,ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευρυπίδης Γκόγκος
Πρόσθεσε ένα σχόλιο