Ταλιατέλλες με αβρωνιές, μανιτάρια, άγριο κρόκο και κατσικίσια γραβιέρα από τον Chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ιδιαίτερη μα πολύ νόστιμη συνταγή με ταλιατέλλες, αβρωνιές – άγρια σπαράγγια -χειροποίητα ζυμαρικά από Το ντουλαπι της γιαγιας ή από Τα Χειρομυλια 

και κατσικίσια γραβιέρα από Τυροκομείο Ζωζεφίνος!

Μας την στέλνει από την Λίνδο ο chef Eyripidis Gkogkos!

 

Υλικά

 

Ταλιατέλλες από το “Ντουλάπι της γιαγιάς” ή  τα “Χειρομύλια” της Ρόδου 500gr

Αγριος κρόκος – μερικές κλωστές – ( αν όχι τότε κρόκο Κοζάνης)

Αβρωνιές   – άγρια σπαράγγια  – (αν όχι φρέσκα σπαράγγια από μανάβη) 300 gr

Μανιτάρια πλευρώτους  ψιλοκομμένα 150 gr 

Κρεμμύδι 1  μέτριο  ψιλοκομμένο

 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Λευκό κρασί 1|2 ποτήρι 

Φρέσκο βούτυρο 150  gr 

Κατσικίσια γραβιέρα φάρμα Ζωζεφίνος 200 gr 

 

 

Εκτέλεση 

Σε  κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τις ταλιατέλλες για περίπου 7 λεπτά.
Ταυτόχρονα σε  βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου να σοταριστούν  μέχρι να το αρωματίσουμε.

Τις αφαιρούμε , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,τα μανιτάρια  και τις αβρωνιές σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί .
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι νερό από τις ταλιατέλλες που βράζουν και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο για λίγο να αρωματισθεί .

Καλό θα είναι να του δώσουμε μια βράση για να πάρει περισσότερο άρωμα.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό του κρόκου αφού τον έχουμε σουρώσει,  αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
Σουρώνουμε και τις ταλιατέλλες και τις ρίχνουμε σε σκεύος ,ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευρυπίδης Γκόγκος 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με κυδώνια στον φούρνο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά!

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη της  Γεωργίας Κουτσούκου στο https://www.humanstories.gr/ena-taxidi-mnimis-kai-geysis στάθηκα στην αγαπημένη της συνταγή.  Μοσχαράκι κοκκινιστό κατσαρόλας που λιώνει στο στόμα με τη  σάλτσα του

    Περισσότερα »

    Μελιτζάνες με μοσχάρι.Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

    Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που

    Περισσότερα »

    Σβίγκοι.Οι παραδοσιακοί “λουκουμάδες” της Πάτμου!

    Πάτμος ένας τόπος ευλογημένος ! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Φασόλια με κρέας (Ροδίτικη φασολάδα) δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Ρόδος !Το νησί που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και θαλάσσια σπορ,

    Περισσότερα »