Ταλιατέλλες με αβρωνιές, μανιτάρια, άγριο κρόκο και κατσικίσια γραβιέρα από τον Chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ιδιαίτερη μα πολύ νόστιμη συνταγή με ταλιατέλλες, αβρωνιές – άγρια σπαράγγια -χειροποίητα ζυμαρικά από Το ντουλαπι της γιαγιας ή από Τα Χειρομυλια 

και κατσικίσια γραβιέρα από Τυροκομείο Ζωζεφίνος!

Μας την στέλνει από την Λίνδο ο chef Eyripidis Gkogkos!

 

Υλικά

 

Ταλιατέλλες από το “Ντουλάπι της γιαγιάς” ή  τα “Χειρομύλια” της Ρόδου 500gr

Αγριος κρόκος – μερικές κλωστές – ( αν όχι τότε κρόκο Κοζάνης)

Αβρωνιές   – άγρια σπαράγγια  – (αν όχι φρέσκα σπαράγγια από μανάβη) 300 gr

Μανιτάρια πλευρώτους  ψιλοκομμένα 150 gr 

Κρεμμύδι 1  μέτριο  ψιλοκομμένο

 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Λευκό κρασί 1|2 ποτήρι 

Φρέσκο βούτυρο 150  gr 

Κατσικίσια γραβιέρα φάρμα Ζωζεφίνος 200 gr 

 

 

Εκτέλεση 

Σε  κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τις ταλιατέλλες για περίπου 7 λεπτά.
Ταυτόχρονα σε  βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου να σοταριστούν  μέχρι να το αρωματίσουμε.

Τις αφαιρούμε , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,τα μανιτάρια  και τις αβρωνιές σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί .
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι νερό από τις ταλιατέλλες που βράζουν και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο για λίγο να αρωματισθεί .

Καλό θα είναι να του δώσουμε μια βράση για να πάρει περισσότερο άρωμα.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό του κρόκου αφού τον έχουμε σουρώσει,  αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
Σουρώνουμε και τις ταλιατέλλες και τις ρίχνουμε σε σκεύος ,ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευρυπίδης Γκόγκος 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβιθάδα χυλωμένη σαν από σιφνέικο τσικάλι. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

    Την συνταγή μας στέλνει η chef Γεωργία Κουτσούκου  που είχε δημοσιευθεί στο http://www.bostanistas.gr/ “Είμαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνω την ταξιδιωτική διαδρομή. Μου αρέσει να

    Περισσότερα »

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »