Ταλιατέλλες με αβρωνιές, μανιτάρια, άγριο κρόκο και κατσικίσια γραβιέρα από τον Chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ιδιαίτερη μα πολύ νόστιμη συνταγή με ταλιατέλλες, αβρωνιές – άγρια σπαράγγια -χειροποίητα ζυμαρικά από Το ντουλαπι της γιαγιας ή από Τα Χειρομυλια 

και κατσικίσια γραβιέρα από Τυροκομείο Ζωζεφίνος!

Μας την στέλνει από την Λίνδο ο chef Eyripidis Gkogkos!

 

Υλικά

 

Ταλιατέλλες από το “Ντουλάπι της γιαγιάς” ή  τα “Χειρομύλια” της Ρόδου 500gr

Αγριος κρόκος – μερικές κλωστές – ( αν όχι τότε κρόκο Κοζάνης)

Αβρωνιές   – άγρια σπαράγγια  – (αν όχι φρέσκα σπαράγγια από μανάβη) 300 gr

Μανιτάρια πλευρώτους  ψιλοκομμένα 150 gr 

Κρεμμύδι 1  μέτριο  ψιλοκομμένο

 

Σκόρδο 2 σκελίδες 

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Λευκό κρασί 1|2 ποτήρι 

Φρέσκο βούτυρο 150  gr 

Κατσικίσια γραβιέρα φάρμα Ζωζεφίνος 200 gr 

 

 

Εκτέλεση 

Σε  κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό με αλάτι και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τις ταλιατέλλες για περίπου 7 λεπτά.
Ταυτόχρονα σε  βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου να σοταριστούν  μέχρι να το αρωματίσουμε.

Τις αφαιρούμε , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,τα μανιτάρια  και τις αβρωνιές σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί .
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι νερό από τις ταλιατέλλες που βράζουν και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο για λίγο να αρωματισθεί .

Καλό θα είναι να του δώσουμε μια βράση για να πάρει περισσότερο άρωμα.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό του κρόκου αφού τον έχουμε σουρώσει,  αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
Σουρώνουμε και τις ταλιατέλλες και τις ρίχνουμε σε σκεύος ,ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευρυπίδης Γκόγκος 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »