Ταπεινό Γαλλικό εστιατόριο πήρε από λάθος αστέρι Michelin

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Οι σερβιτόροι σε ένα φθηνό και χαρούμενο εστιατόριο στην κεντρική Γαλλία δεν προλαβαίνουν, δεδομένου ότι  στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πολυπόθητο αστέρι Michelin κατά λάθος.

Ο Οδηγός Michelin France που δημοσίευσε την έκδοση του 2017 την Πέμπτη, μπέρδεψε το εστιατόριο αυτό και το έβαλε κατά λάθος στον κατάλογό του, με ένα άλλο εστιατόριο με το ίδιο όνομα. Χρειάστηκε μία εβδομάδα μέχρι να διορθώσει το λάθος  στην ιστοσελίδα του.

“Ζητούμε συγνώμη από τα δύο εστιατόρια και λυπούμαστε που παραπλανήσαμε τους πελάτες μας» δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του οδηγού.”

«Είμαστε γεμάτοι» δήλωσε η Véronique Jacquet, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Bouche à Oreille» στην πόλη Bourges.Δεν έχουμε πολύ χώρο και υπάρχουν μόνο τέσσερις σερβιτόροι.
Οι πελάτες πληρώνουν 12,5 ευρώ για τα σπιτικά μπουργκινιόν, που σερβίρονται πάνω στα πουά κόκκινα και λευκά τραπεζομάντιλα.

Το εστιατόριο που κέρδισε αστέρι Michelin βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βόρεια, στο Boutervilliers, κοντά στο Παρίσι, με λινά τραπεζομάντιλα και σερβίρει πιάτα όπως φλάν αστακού, εγκέφαλο μοσχαριού, τραγανό αχλάδι με σοκολάτα, συνοδευόμενα από σαμπάνια στην τιμή των 48 ευρώ.

Η παρεξήγηση που ταρακούνησε για λίγο τον κόσμο της ευρωπαϊκής γαστρονομίας λύθηκε ,και προστέθηκε ως ένα ακόμα αστείο, στη λίστα με τα “χαριτωμένα” ανθρώπινα λάθη.

Όταν δημοσιογράφος ρώτησε την μαγείρισσα Penelope Salmon  αν ποτέ είχε ονειρευτεί να κερδίσουν ένα αστέρι Michelin, είπε: “Όχι, καθόλου. Εγώ μαγειρεύω με την καρδιά μου. “

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο Γιάννης Χ/Γρηγορίου Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών μιλάει στο Foodme

    Η συνάντηση μου με τον Γιάννη Χατζηγρηγορίου στην Expotrof τον Ιανουάριο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και η συνέντευξη μας ξαφνική αυτό που λέμε “στο πόδι”.Δεν

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

    Συνταγή από Λέρο με παραδοσιακά προϊόντα Λέρου Λαλάς δια χειρός μάγειρα Χρήστου Μπούτση Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι της αρεσκείας σας 200gr. παστό κολιό #Λαλας

    Περισσότερα »

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »