Ταπεινό Γαλλικό εστιατόριο πήρε από λάθος αστέρι Michelin

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Οι σερβιτόροι σε ένα φθηνό και χαρούμενο εστιατόριο στην κεντρική Γαλλία δεν προλαβαίνουν, δεδομένου ότι  στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πολυπόθητο αστέρι Michelin κατά λάθος.

Ο Οδηγός Michelin France που δημοσίευσε την έκδοση του 2017 την Πέμπτη, μπέρδεψε το εστιατόριο αυτό και το έβαλε κατά λάθος στον κατάλογό του, με ένα άλλο εστιατόριο με το ίδιο όνομα. Χρειάστηκε μία εβδομάδα μέχρι να διορθώσει το λάθος  στην ιστοσελίδα του.

“Ζητούμε συγνώμη από τα δύο εστιατόρια και λυπούμαστε που παραπλανήσαμε τους πελάτες μας» δήλωσε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του οδηγού.”

«Είμαστε γεμάτοι» δήλωσε η Véronique Jacquet, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Bouche à Oreille» στην πόλη Bourges.Δεν έχουμε πολύ χώρο και υπάρχουν μόνο τέσσερις σερβιτόροι.
Οι πελάτες πληρώνουν 12,5 ευρώ για τα σπιτικά μπουργκινιόν, που σερβίρονται πάνω στα πουά κόκκινα και λευκά τραπεζομάντιλα.

Το εστιατόριο που κέρδισε αστέρι Michelin βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βόρεια, στο Boutervilliers, κοντά στο Παρίσι, με λινά τραπεζομάντιλα και σερβίρει πιάτα όπως φλάν αστακού, εγκέφαλο μοσχαριού, τραγανό αχλάδι με σοκολάτα, συνοδευόμενα από σαμπάνια στην τιμή των 48 ευρώ.

Η παρεξήγηση που ταρακούνησε για λίγο τον κόσμο της ευρωπαϊκής γαστρονομίας λύθηκε ,και προστέθηκε ως ένα ακόμα αστείο, στη λίστα με τα “χαριτωμένα” ανθρώπινα λάθη.

Όταν δημοσιογράφος ρώτησε την μαγείρισσα Penelope Salmon  αν ποτέ είχε ονειρευτεί να κερδίσουν ένα αστέρι Michelin, είπε: “Όχι, καθόλου. Εγώ μαγειρεύω με την καρδιά μου. “

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »