Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για ένα άτομο 

1 Γαρίδα μεγάλη καθαρισμένη από το κέλυφος και το εντεράκι της

3 μύδια ολόκληρα καθαρισμένα

1 τεμ χάβαρο – στρείδι –

1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ.πράσο καλά πλυμένο ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φινόκιο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες

1 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 κ.σ ελαιόλαδο

Ζωμός λαχανικών ή ζωμός ψαριών σπιτικός

Αλάτι – πιπέρι

1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο

Κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί,το κρεμμύδι να σοταριστεί και προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.Σοτάρουμε, βάζουμε το φινόκιο και το σέλερι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον ζωμό και φτιάχνουμε τη γεύση .

Μετά από 10′ βάζουμε τα θαλασσινά και σκεπάζουμε με καπάκι σε 5′.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο  και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    [categories orderby=count]