Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά για ένα άτομο 

1 Γαρίδα μεγάλη καθαρισμένη από το κέλυφος και το εντεράκι της

3 μύδια ολόκληρα καθαρισμένα

1 τεμ χάβαρο – στρείδι –

1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ.πράσο καλά πλυμένο ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φινόκιο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες

1 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 κ.σ ελαιόλαδο

Ζωμός λαχανικών ή ζωμός ψαριών σπιτικός

Αλάτι – πιπέρι

1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο

Κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί,το κρεμμύδι να σοταριστεί και προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.Σοτάρουμε, βάζουμε το φινόκιο και το σέλερι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον ζωμό και φτιάχνουμε τη γεύση .

Μετά από 10′ βάζουμε τα θαλασσινά και σκεπάζουμε με καπάκι σε 5′.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο  και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: Δεκάδες εστιατόρια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Al Dente”Video”

    Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Δεκάδες εστιατόρια σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν τη μέρα αυτή, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Al Dente» που διοργανώνουν

    Περισσότερα »