Θερμίδες στις εορταστικές λιχουδιές

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Απο την σύμβουλο διατροφικής αγωγής Μελίνα Σελάλμα για το Melinas delight cuisine

Ακριβώς μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα και να η ευκαρία για το εορταστικό τραπέζι…

Δεν ξέρω γιατί αλλά φέτος εχω ενα προαίσθημα οτι σε αυτό τό τραπέζι οπως και στο πρωτοχρονιάτικο θα εχει και πολύ φαγητό και πολλά γλυκίσματα…και θα δώσει την ευκαρία σε ολους μας να ξεσκάσουμε τρώγοντας….

Συμβουλή μου πάντα ειναι να μην προσέξετε την διατροφή σας εκείνες τις δύο πολύ εορταστικές ημέρες, αλλά μόνον να εχετε λίγες γνώσεις για το τι ακριβως χρησιμοποιήτε απο θερμίδες οταν :

*ο κουραμπιές 40 γρ εχει 240 θερμίδες/ 9.2γρ λιπαρά

*το μελομακάρουνο 35 γρ εχει 180 θερμίδες/ 8 γρ λιπαρά

*τα 100γρ κορμού σοκολάτας 430 θερμίδες/ 32γρ λιπαρά

*τα 100 γρ κορμοκάστανου 370θερμίδες / 19γρλιπαρά

*η βασιλόπιττα κλασσική 100 γρ 350 θερμ/20 γρ λιπαρά

*η βασιλόπιττα τσουρέκι 80γρ 255θερμ/7.5 γρ λιπαρά

Οπως αντιλαμβάνεστε τα εορταστικά γλυκά αυτά που οπωσδήποτε θα απολαύσουμε έχουν αρκετα υψηλές θερμιδικές αξίες….και σίγουρα δεν θα είναι και θερμίδες που θα μεταβολιστούν γρήγορα αφού ο συνδυασμός τους ειναι με βάση την ζάχαρη…

Μήν πήτε όχι αλλα μην πήτε και πολλά ναί…

Ακούω πολύ φέτος τις επιλογές του κόσμου για μελομακάρουνα χωρίς ζάχαρη με υποκατάστατα και θα ηθελα να σας ενημερώσω οτι πάντα ειναι καλύτερο να φάμε 2 φυσιολογικά παρά 4 τεχνητά χαμηλών θερμίδων φτιαγμένα με χημεία  

Σας εύχομαι το εορταστικό σας τραπέζι για μια ακόμα χρονιά να ειναι γεμάτο με τους δικούς σας ανθρώπους, φίλους, γεμάτο με αγάπη, ειρήνη,αγνά συναισθήματα και πολύ κέφι ,και να τα νοιώθετε  ολα αυτα τα συναισθήματα γιατι ειναι calories free, μηδέν θερμίδες και αυξάνουν τον μεταβολισμό .

Και του χρόνου με υγεία  

Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλος διατροφικής αγωγής για το  Melinas delight cuisine

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »