ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ “ΙΤΑΛΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΟΥΣ ,ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!
Με συνολική έκταση 21 τετρ. χλμ. και οδικό δίκτυο 14 χιλιομέτρων, στο Λειψώ (όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το κεντρικό, μεγαλύτερο και μόνο κατοικημένο νησί του συμπλέγματος των περίπου 20 μικρότερων νησιών και νησίδων των Λειψών) δεν χρειάζεται  ο επισκέπτηςνα έχει αμάξι!
Ένα τόσο μικρό νησάκι που αγαπούν ιδιαίτερα οι Ιταλοί με 700 μόνιμους κατοίκους που έχουν καταργήσει τους κάδους, έχουν επιτύχει πλήρη ανακύκλωση των απορριμμάτων και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, καθώς και τριτοβάθμια επεξεργασία των υγρών λυμάτων.Λαμπρό παράδειγμα προς όλους!

Με σημαντικά αξιοθέατα όπως η Αρχαία Ακρόπολη, βυζαντινά εκκλησάκια , αμμουδερές παραλίες όπως ο Κάμπος, η Κατσαδιά, η Λιεντού  ή με βότσαλο όπως η Χοχλακούρα, ο Ξηρόκαμπος, υπέροχα γεωργικά , μελισσοκομικά και τυροκομικά προϊόντα καθώς και το φημισμένο γλυκόπιοτο κρασί τους που είχε φτάσει κάποτε μέχρι το Βατικανό για να χρησιμοποιηθεί ως νάμα!

 

Υλικά

Μπαρμπούνια 1 κιλό μέτριου μεγέθους

Φρυγανιές 4-5  τριμμένες

Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι 

Μαϊντανός ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος

Κρασί ½ φλιτζάνι αρετσίνωτο

 

Σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες 

 

 

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξουμε την κοιλιά τους.
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, αραδιάζουμε τα ψάρια και ρίχνουμε όση γέμιση έχει περισσέψει. Τα τηγανίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σιγοψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή κειμένου συνταγής : https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%BF%CF%8D%CF%82/

Foto Foodme.gr

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »