ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ “ΙΤΑΛΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΟΥΣ ,ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!
Με συνολική έκταση 21 τετρ. χλμ. και οδικό δίκτυο 14 χιλιομέτρων, στο Λειψώ (όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το κεντρικό, μεγαλύτερο και μόνο κατοικημένο νησί του συμπλέγματος των περίπου 20 μικρότερων νησιών και νησίδων των Λειψών) δεν χρειάζεται  ο επισκέπτηςνα έχει αμάξι!
Ένα τόσο μικρό νησάκι που αγαπούν ιδιαίτερα οι Ιταλοί με 700 μόνιμους κατοίκους που έχουν καταργήσει τους κάδους, έχουν επιτύχει πλήρη ανακύκλωση των απορριμμάτων και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, καθώς και τριτοβάθμια επεξεργασία των υγρών λυμάτων.Λαμπρό παράδειγμα προς όλους!

Με σημαντικά αξιοθέατα όπως η Αρχαία Ακρόπολη, βυζαντινά εκκλησάκια , αμμουδερές παραλίες όπως ο Κάμπος, η Κατσαδιά, η Λιεντού  ή με βότσαλο όπως η Χοχλακούρα, ο Ξηρόκαμπος, υπέροχα γεωργικά , μελισσοκομικά και τυροκομικά προϊόντα καθώς και το φημισμένο γλυκόπιοτο κρασί τους που είχε φτάσει κάποτε μέχρι το Βατικανό για να χρησιμοποιηθεί ως νάμα!

 

Υλικά

Μπαρμπούνια 1 κιλό μέτριου μεγέθους

Φρυγανιές 4-5  τριμμένες

Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι 

Μαϊντανός ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος

Κρασί ½ φλιτζάνι αρετσίνωτο

 

Σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες 

 

 

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξουμε την κοιλιά τους.
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, αραδιάζουμε τα ψάρια και ρίχνουμε όση γέμιση έχει περισσέψει. Τα τηγανίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σιγοψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή κειμένου συνταγής : https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%BF%CF%8D%CF%82/

Foto Foodme.gr

 
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »

    Μελιτερά , το ευωδιαστό παραδοσιακό γλυκό της Ανάφης

    Ανάφη !Ενας κρυφός παράδεισος δίπλα στην τουριστική Σαντορίνη, που διατηρεί αναλλοίωτη την γοητεία του με τα λιθόστρωτα ατμοσφαιρικά φωτισμένα καλντερίμια της Χώρας, τον Κάλαμο,  –

    Περισσότερα »

    Γεμιστό κολοκυθάκι του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου από την chef Γεωργία Κουτσούκου

    Τήνος!Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ

    Περισσότερα »