Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής chef

Υλικά Για 4 άτομα

[lists style=”style6″ layout=”half”]

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 4 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 2 αβγά χωρισμένα
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 φασολάκι βανίλια
  • 2 φλυτζάνια espresso
  • 2 κ.σ μπράντι
  • 10 γρ κακάο
  • Για το γαρνίρισμα σοκολάτα κουβερτούρα

[/lists]

Παρασκευή

Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια των αβγών με μία πρέζα αλάτι , χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας , προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά .Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ομοιογενοποιούμε.

Σε κάθε ποτήρι προσθέτουμε λίγο από τη κρέμα.Σε μπολ ρίχνουμε τον καφέ espresso με το μπράντι βουτάμε για λίγο τα μπισκότα , τα σπάμε και τα μοιράζουμε στα ποτήρια.Γεμίζουμε με τη κρέμα , βάζουμε κακάο περιμετρικά στα ποτήρια και γαρνίρουμε με σχέδια σοκολάτας κουβερτούρα .

Καλή επιτυχία

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    PittaBun: η κορυφαία πίτα με απ’όλα (όλα όμως, μέχρι και μουσακά!) βρίσκεται στο Λονδίνο

    Η ομάδα του Funky Gourmet δημιούργησε το δεύτερο μαγαζί της στη βρετανική πρωτεύουσα και εκτινάσσει την έννοια «σουβλάκι» σε ευφάνταστες σφαίρες. Ο γευστικός εποικισμός του

    Περισσότερα »

    Δράσεις του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2020

    Στην έγκριση των δράσεων της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα για το 2020, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου, μετά από

    Περισσότερα »

    Παγκόσμια Ημέρα Vegan – Ποιος είναι όμως ο «Πατέρας» της Χορτοφαγίας

    Ο Ντόναλντ Γουάτσον ήταν υπερασπιστής των  δικαιωμάτων των ζώων στη Βρετανία. Δημιούργησε τη λέξη vegan και ίδρυσε την «Εταιρία Χορτοφαγίας» (Vegan Society) για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον

    Περισσότερα »