Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Γιώργος Φραντζής chef

Υλικά Για 4 άτομα

[lists style=”style6″ layout=”half”]

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 4 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 2 αβγά χωρισμένα
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 φασολάκι βανίλια
  • 2 φλυτζάνια espresso
  • 2 κ.σ μπράντι
  • 10 γρ κακάο
  • Για το γαρνίρισμα σοκολάτα κουβερτούρα

[/lists]

Παρασκευή

Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια των αβγών με μία πρέζα αλάτι , χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας , προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά .Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ομοιογενοποιούμε.

Σε κάθε ποτήρι προσθέτουμε λίγο από τη κρέμα.Σε μπολ ρίχνουμε τον καφέ espresso με το μπράντι βουτάμε για λίγο τα μπισκότα , τα σπάμε και τα μοιράζουμε στα ποτήρια.Γεμίζουμε με τη κρέμα , βάζουμε κακάο περιμετρικά στα ποτήρια και γαρνίρουμε με σχέδια σοκολάτας κουβερτούρα .

Καλή επιτυχία

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »