Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin στο κόσμο -Video-

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μπορεί η κοινή γνώμη να λέει πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να κάνουν μία εξαίρεση και να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1, 42 $  (ή 1,20 ευρώ).

Συγκεκριμένα, ο Chang Hon Meng από την Σιγκαπούρη είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin για το πάμφθηνο πιάτο του το 2016, το οποίο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι και σάλτσα τσίλι.

Έχοντας ένα μικρό μαγαζί, o Chang Hon Meng  προσέφερε από την αρχή απλά fast food γεύματα όπως noodles με κοτόπουλο, ψητό χοιρινό και ψητό κοτόπουλο.

Φυσικά μόλις είπαν στον Meng πέρσι πως είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin, αυτό που είχε απαντήσει ήταν «Μάλλον θα μου κάνετε πλάκα», αναφέροντας πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι ήταν τα αστέρια Michelin και πως το μόνο που ήξερε ήταν πως πρόκειται για υψηλή μαγειρική.

Σύμφωνα με το CNN, μερικοί ακόμη λόγοι που ο Μeng έκανε την διαφορά ήταν οι κλιματιζόμενες αίθουσες και το γεγονός ότι το προσωπικό του ήταν πάντα χαμογελαστό, σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στην Σιγκαπούρη που όλοι είναι σκυθρωποί. Ακόμη μερικά εκσυγχρονισμένα πιάτα όπως το τόφου σε ταϊλάνδέζικη εκδοχή και η σούπα Γουόντον έφεραν το μαγαζί του chef  ένα βήμα πιο κοντά στην «νίκη».

Πάντως το αστέρι Michelin έφερε πελατεία και δημοσιότητα στον Σιγκαπουριανό μάγειρα, ο οποίος ναι μεν άνοιξε και δεύτερο μαγαζί μερικά μέτρα μακριά, αλλά επίσης ακρίβυνε το πιάτο που τον έκανε διάσημο, καθώς τώρα κοστίζει 3,5 δολάρια.

Αν και το δεύτερο μαγαζί του να είναι  στον κατάλογο Michelin Guide Singapore του 2017, άλλα όπως λέει και ο ίδιος υπάρχει και ο επόμενος χρόνος.Πλέον, το δημοφιλές αυτό πιάτο υπάρχει παντού και είναι κυρίως αγαπητό στην Ταϊβάν, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και πολύ πρόσφατα και στη Μελβούρνη.

Πηγή : iefimerida.gr

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »