Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin στο κόσμο -Video-

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μπορεί η κοινή γνώμη να λέει πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να κάνουν μία εξαίρεση και να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1, 42 $  (ή 1,20 ευρώ).

Συγκεκριμένα, ο Chang Hon Meng από την Σιγκαπούρη είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin για το πάμφθηνο πιάτο του το 2016, το οποίο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι και σάλτσα τσίλι.

Έχοντας ένα μικρό μαγαζί, o Chang Hon Meng  προσέφερε από την αρχή απλά fast food γεύματα όπως noodles με κοτόπουλο, ψητό χοιρινό και ψητό κοτόπουλο.

Φυσικά μόλις είπαν στον Meng πέρσι πως είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin, αυτό που είχε απαντήσει ήταν «Μάλλον θα μου κάνετε πλάκα», αναφέροντας πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι ήταν τα αστέρια Michelin και πως το μόνο που ήξερε ήταν πως πρόκειται για υψηλή μαγειρική.

Σύμφωνα με το CNN, μερικοί ακόμη λόγοι που ο Μeng έκανε την διαφορά ήταν οι κλιματιζόμενες αίθουσες και το γεγονός ότι το προσωπικό του ήταν πάντα χαμογελαστό, σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στην Σιγκαπούρη που όλοι είναι σκυθρωποί. Ακόμη μερικά εκσυγχρονισμένα πιάτα όπως το τόφου σε ταϊλάνδέζικη εκδοχή και η σούπα Γουόντον έφεραν το μαγαζί του chef  ένα βήμα πιο κοντά στην «νίκη».

Πάντως το αστέρι Michelin έφερε πελατεία και δημοσιότητα στον Σιγκαπουριανό μάγειρα, ο οποίος ναι μεν άνοιξε και δεύτερο μαγαζί μερικά μέτρα μακριά, αλλά επίσης ακρίβυνε το πιάτο που τον έκανε διάσημο, καθώς τώρα κοστίζει 3,5 δολάρια.

Αν και το δεύτερο μαγαζί του να είναι  στον κατάλογο Michelin Guide Singapore του 2017, άλλα όπως λέει και ο ίδιος υπάρχει και ο επόμενος χρόνος.Πλέον, το δημοφιλές αυτό πιάτο υπάρχει παντού και είναι κυρίως αγαπητό στην Ταϊβάν, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και πολύ πρόσφατα και στη Μελβούρνη.

Πηγή : iefimerida.gr

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των τροφίμων. Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College. Επίτιμο Μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος. Ο

    Περισσότερα »

    Οι παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κορονοϊός: Φάρμακα τα όπλα του νέου πολέμου. Νίκος Κατσαρός

    Από τον κύριο Νίκο Κατσαρό .Επίτιμο μέλος και Σύμβουλος Ελέγχου Τροφίμων ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και Γενικής Ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος, διευθυντής Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας New York

    Περισσότερα »

    Μένουμε Ελλάδα και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς μας

    Όταν η επιδημία του Κορωνοϊού ηρεμήσει και ο κίνδυνος τελειώσει, ας κάνουμε κάτι για την Πατρίδα μας, αφού μας περιμένει ένας νέος οικονομικός γολγοθάς. Ας

    Περισσότερα »

    Ρόδος. Τα Εστιατόρια και.. τα μάτια μας. Ο Γιάννης Κλούβας μιλάει στο Foodme

    Ο αγαπητός Γιάννης Κλούβας τέσσερις φορές εκλεγμένος πρόεδρος των Εστιατόρων , σύμβουλος του Επιμελητηρίου και ΠΟΕΣΕ και αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕΔ – Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

    Περισσότερα »

    Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος” από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

        Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά  Υλικά 800 γρ ταλιατέλες 80 γρ ελαιόλαδο 100 γρ κολοκυθάκι 100 γρ μελιτζάνα 100 γρ καρότο 100

    Περισσότερα »

    Μπακαλιάρος ντολμαδάκια με σκορδάτη πατζαροσαλάτα από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

    Υλικά για ντολμαδάκια 1 κιλό μπακαλιάρος παχύς 200 γρ. ρύζι γλασέ 100 γρ. ρύζι κίτρινο 300 γρ. κληματόφυλλα 4 τομάτες τριμμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Περισσότερα »