Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin στο κόσμο -Video-

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Μπορεί η κοινή γνώμη να λέει πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να κάνουν μία εξαίρεση και να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1, 42 $  (ή 1,20 ευρώ).

Συγκεκριμένα, ο Chang Hon Meng από την Σιγκαπούρη είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin για το πάμφθηνο πιάτο του το 2016, το οποίο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι και σάλτσα τσίλι.

Έχοντας ένα μικρό μαγαζί, o Chang Hon Meng  προσέφερε από την αρχή απλά fast food γεύματα όπως noodles με κοτόπουλο, ψητό χοιρινό και ψητό κοτόπουλο.

Φυσικά μόλις είπαν στον Meng πέρσι πως είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin, αυτό που είχε απαντήσει ήταν «Μάλλον θα μου κάνετε πλάκα», αναφέροντας πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι ήταν τα αστέρια Michelin και πως το μόνο που ήξερε ήταν πως πρόκειται για υψηλή μαγειρική.

Σύμφωνα με το CNN, μερικοί ακόμη λόγοι που ο Μeng έκανε την διαφορά ήταν οι κλιματιζόμενες αίθουσες και το γεγονός ότι το προσωπικό του ήταν πάντα χαμογελαστό, σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στην Σιγκαπούρη που όλοι είναι σκυθρωποί. Ακόμη μερικά εκσυγχρονισμένα πιάτα όπως το τόφου σε ταϊλάνδέζικη εκδοχή και η σούπα Γουόντον έφεραν το μαγαζί του chef  ένα βήμα πιο κοντά στην «νίκη».

Πάντως το αστέρι Michelin έφερε πελατεία και δημοσιότητα στον Σιγκαπουριανό μάγειρα, ο οποίος ναι μεν άνοιξε και δεύτερο μαγαζί μερικά μέτρα μακριά, αλλά επίσης ακρίβυνε το πιάτο που τον έκανε διάσημο, καθώς τώρα κοστίζει 3,5 δολάρια.

Αν και το δεύτερο μαγαζί του να είναι  στον κατάλογο Michelin Guide Singapore του 2017, άλλα όπως λέει και ο ίδιος υπάρχει και ο επόμενος χρόνος.Πλέον, το δημοφιλές αυτό πιάτο υπάρχει παντού και είναι κυρίως αγαπητό στην Ταϊβάν, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και πολύ πρόσφατα και στη Μελβούρνη.

Πηγή : iefimerida.gr

 

 

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »