Λαχταριστές εύκολες πιτούλες γεμιστές με τυρί – μυζήθρα – και μπαχαρικά . Στην Κάρπαθο τις λένε “τούρτες” γιατί πολύ απλά είναι…γλυκειές!
Υλικά
Για τη ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κιλό
2 αβγά
Μαγιά 3 κουτ.σούπας
Γάλα συμπυκνωμένο 1/2 νεροπότηρο
Ηλιέλαιο 1 νεροπότηρο
Νερό
Αβγό για την επάλειψη
Για τη γέμιση
Μυζήθρα 1 κιλό
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
1 αβγό
Μείγμα μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, κανέλα ,γαρύφαλλο και κύμινο) 3 κουτ. σούπας
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ,τη μαγιά, το γάλα ,το ηλιέλαιο, 2 αβγά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.
Aν χρειαστεί κατά το ζύμωμα προσθέτουμε νερό.Παράλληλα σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη μυζήθρα με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε τη γέμιση με το χέρι.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε κομματάκι, κομματάκι, το κάνουμε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τον πλάστη ένα στρογγυλό δίσκο. Βάζουμε στη άκρη του δίσκου 1 κουταλιά γέμισης μυζήθρας και διπλώνουμε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε με το δάκτυλο. Κόβουμε τριγύρω με ρόδα.
Τοποθετούμε στο ταψί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάμε τον κρόκο ενός αβγού και αλείφουμε τις πιτούλες με πινέλο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσίσαμο .Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά για 30′ περίπου .
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή του Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου στο Dimitrisskarmoutsos.gr
Πρόσθεσε ένα σχόλιο