Τρώγοντας σοκολάτα και πίνοντας κόκκινο κρασί καθυστερούμε την γήρανση σύμφωνα με νέα μελέτη

Τα νέα είναι καλά για όσους αρέσκονται σε λίγη σοκολάτα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί το βράδυ. Γιατί αυτά ακριβώς είναι τα συστατικά της νεότητας! Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ βρήκαν λοιπόν πως ο αγαπημένος αυτός συνδυασμός κάνει τα γηραλέα κύτταρα να φαίνονται νεότερα, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση επιδερμίδας μικρότερου ηλικιακά ανθρώπου.

Η έρευνα αποκάλυψε πως οι τροφές που περιέχουν τελομερή, τις περιοχές εκείνες του DNA δηλαδή που δεν έχουν μεγάλη πληροφοριακή αξία αλλά είναι εκεί για να προστατεύουν τα χρωμοσώματα από τη φθορά, λειτουργούν ευεργετικά αναφορικά με τα κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου, παλεύοντας ουσιαστικά τις ρυτίδες.

Τα κύτταρα χάνουν τα τελομερή τους με τον χρόνο, τα οποία αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ο συνδυασμός σοκολάτας και κόκκινου κρασιού.
Μόλις δεχθούν τα τελομερή σοκολάτας και κρασιού, τα μεγαλύτερα ηλικιακά κύτταρα που συναντάμε συνήθως στους ηλικιωμένους ανθρώπους αναπληρώνουν την ουσία, κι έτσι αρχίζουν να δείχνουν νεότερα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της βρετανικής ιατρικής εταιρίας «Cell Biology» και ήταν μια κοινή ερευνητική προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Έξετερ και του αντίστοιχου του Μπράιτον.
«Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να ζουν οι άνθρωποι φυσιολογικούς κύκλους ζωής, με υγεία όμως καθ’ όλη τη ζωή τους», είπε ο βασικός ερευνητής, ο καθηγητής Harries.

«Όταν είδα τα κύτταρα της καλλιέργειας να αναζωογονούνται, δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ενθουσιασμένη και η δρ Eva Latorre που συμμετείχε στη μελέτη !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »

    Καρδιά μάλαμα η Κάσος

    Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους,

    Περισσότερα »

    Ροφός στιφάδο δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου. Παραδοσιακή συνταγή Σκοπέλου

    Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. Η

    Περισσότερα »

    Δροσερό cheese cake ψυγείου με μαρμελάδα κεράσι και βύσσινα.Η συνταγή και η ιστορία του!

    Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με αυτό το απίστευτα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο.Ποιος μπορεί  άλλωστε να αρνηθεί  σε ένα κομμάτι cheese cake  Σίγουρα όχι

    Περισσότερα »