Τρώγοντας σοκολάτα και πίνοντας κόκκινο κρασί καθυστερούμε την γήρανση σύμφωνα με νέα μελέτη

Τα νέα είναι καλά για όσους αρέσκονται σε λίγη σοκολάτα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί το βράδυ. Γιατί αυτά ακριβώς είναι τα συστατικά της νεότητας! Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ βρήκαν λοιπόν πως ο αγαπημένος αυτός συνδυασμός κάνει τα γηραλέα κύτταρα να φαίνονται νεότερα, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση επιδερμίδας μικρότερου ηλικιακά ανθρώπου.

Η έρευνα αποκάλυψε πως οι τροφές που περιέχουν τελομερή, τις περιοχές εκείνες του DNA δηλαδή που δεν έχουν μεγάλη πληροφοριακή αξία αλλά είναι εκεί για να προστατεύουν τα χρωμοσώματα από τη φθορά, λειτουργούν ευεργετικά αναφορικά με τα κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου, παλεύοντας ουσιαστικά τις ρυτίδες.

Τα κύτταρα χάνουν τα τελομερή τους με τον χρόνο, τα οποία αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ο συνδυασμός σοκολάτας και κόκκινου κρασιού.
Μόλις δεχθούν τα τελομερή σοκολάτας και κρασιού, τα μεγαλύτερα ηλικιακά κύτταρα που συναντάμε συνήθως στους ηλικιωμένους ανθρώπους αναπληρώνουν την ουσία, κι έτσι αρχίζουν να δείχνουν νεότερα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της βρετανικής ιατρικής εταιρίας «Cell Biology» και ήταν μια κοινή ερευνητική προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Έξετερ και του αντίστοιχου του Μπράιτον.
«Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να ζουν οι άνθρωποι φυσιολογικούς κύκλους ζωής, με υγεία όμως καθ’ όλη τη ζωή τους», είπε ο βασικός ερευνητής, ο καθηγητής Harries.

«Όταν είδα τα κύτταρα της καλλιέργειας να αναζωογονούνται, δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ενθουσιασμένη και η δρ Eva Latorre που συμμετείχε στη μελέτη !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »