Τσικνοπέμπτη και χοιρινό στη λαδόκολλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα χοιρινή
  • 6 πιπεριές
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 3 κσ μουστάρδα
  • Γραβιέρα Κρήτης
  • 250 γρ κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πατάτες baby

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια το πλένουμε και το βάζουμε σε  μπολ  με όλα τα υλικά εκτός τις πατάτες. Ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη. Πλένουμε τις πατάτες  με σφουγγάρι τις βάζουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε  ένα λεμόνι. Οι πατάτες θα κρατάνε λίγο τις κρυώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο μας και εκεί τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας με όλα τα υλικά. Διπλώνουμε σφιχτά και το βάζουμε σε ταψί με λίγο κρασί για 2 ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε περισσότερη ώρα αρκεί να χαμηλώσουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη λαδόκολλα με  μαχαίρι προσθέτουμε κομματάκια γραβιέρας και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε τηγάνι στη φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο ,κόβουμε τη κάθε πατάτα σε  τέσσερα κομμάτια ,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγη πάπρικα,και  ανακατεύουμε ελαφριά να ροδοκοκκινίσουν.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »