Τσικνοπέμπτη και χοιρινό στη λαδόκολλα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα χοιρινή
  • 6 πιπεριές
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 3 κσ μουστάρδα
  • Γραβιέρα Κρήτης
  • 250 γρ κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πατάτες baby

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια το πλένουμε και το βάζουμε σε  μπολ  με όλα τα υλικά εκτός τις πατάτες. Ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη. Πλένουμε τις πατάτες  με σφουγγάρι τις βάζουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε  ένα λεμόνι. Οι πατάτες θα κρατάνε λίγο τις κρυώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο μας και εκεί τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας με όλα τα υλικά. Διπλώνουμε σφιχτά και το βάζουμε σε ταψί με λίγο κρασί για 2 ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε περισσότερη ώρα αρκεί να χαμηλώσουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη λαδόκολλα με  μαχαίρι προσθέτουμε κομματάκια γραβιέρας και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε τηγάνι στη φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο ,κόβουμε τη κάθε πατάτα σε  τέσσερα κομμάτια ,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγη πάπρικα,και  ανακατεύουμε ελαφριά να ροδοκοκκινίσουν.

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »