Τσικνοπέμπτη και χοιρινό στη λαδόκολλα

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα χοιρινή
  • 6 πιπεριές
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 3 κσ μουστάρδα
  • Γραβιέρα Κρήτης
  • 250 γρ κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πατάτες baby

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια το πλένουμε και το βάζουμε σε  μπολ  με όλα τα υλικά εκτός τις πατάτες. Ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη. Πλένουμε τις πατάτες  με σφουγγάρι τις βάζουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε  ένα λεμόνι. Οι πατάτες θα κρατάνε λίγο τις κρυώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο μας και εκεί τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας με όλα τα υλικά. Διπλώνουμε σφιχτά και το βάζουμε σε ταψί με λίγο κρασί για 2 ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε περισσότερη ώρα αρκεί να χαμηλώσουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη λαδόκολλα με  μαχαίρι προσθέτουμε κομματάκια γραβιέρας και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε τηγάνι στη φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο ,κόβουμε τη κάθε πατάτα σε  τέσσερα κομμάτια ,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγη πάπρικα,και  ανακατεύουμε ελαφριά να ροδοκοκκινίσουν.

Spread the love