Ταπεινή  μα τόσο εύγευστη η συνταγή για την τοπική  ντοματόσουπα της Τήλου. Τον Τσουβρά!
Σαν μια αυθεντική Γκασπάτσο της Ανδαλουσίας μας προ-σ-καλεί να την γευθούμε ζεστή ή κρύα, απολαμβάνοντας την απλότητα της παράδοσής μας!
 
 
Υλικά

Ντομάτες πολτοποιημένες 4

Ρύζι ½ φλιτζάνι 

Κρεμμύδι  1 ξερό ψιλοκομμένο

Νερό 3 φλιτζάνια 

Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι 

Αλάτι

 

 
 
 
 
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό. Σιγοβράζουμε για 25′ και σερβίρουμε!

Tips

Αντί ρύζι μπορούμε να βάλουμε πληγούρι!

 

Πηγή : Από το βιβλίο της Λίλας Καραποστόλη “Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου”

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Λέρος.Ο ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για τους λάτρεις του αθλήματος

    Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, η Λέρος είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέρου, έχει αναλάβει

    Περισσότερα »

    Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού

    Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες

    Περισσότερα »

    Ρόδος!Το άλλο νησί της ομορφιάς(l’ autre île de Beauté).Αφιέρωμα- ύμνος- από Γάλλους δημοσιογράφους

    Ένα αφιέρωμα που υμνεί την Ρόδο και τους κατοίκους της έκανε ο Γάλλος δημοσιογράφος Loïc Chenevas – Paule στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα “La Provence” με

    Περισσότερα »

    Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα.Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

    Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα

    Περισσότερα »