Ταπεινή  μα τόσο εύγευστη η συνταγή για την τοπική  ντοματόσουπα της Τήλου. Τον Τσουβρά!
Σαν μια αυθεντική Γκασπάτσο της Ανδαλουσίας μας προ-σ-καλεί να την γευθούμε ζεστή ή κρύα, απολαμβάνοντας την απλότητα της παράδοσής μας!
 
 
Υλικά

Ντομάτες πολτοποιημένες 4

Ρύζι ½ φλιτζάνι 

Κρεμμύδι  1 ξερό ψιλοκομμένο

Νερό 3 φλιτζάνια 

Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι 

Αλάτι

 

 
 
 
 
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό. Σιγοβράζουμε για 25′ και σερβίρουμε!

Tips

Αντί ρύζι μπορούμε να βάλουμε πληγούρι!

 

Πηγή : Από το βιβλίο της Λίλας Καραποστόλη “Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου”

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »