Ξενάγηση στο εκπληκτικό μουσείο θαλασσίων ευρημάτων του Καλύμνιου δύτη Σταύρου Βαλσαμίδη (Video)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Είχαμε ακούσει πολλά καλά λόγια για αυτόν τον εξαιρετικό μουσειακό χώρο στην Κάλυμνο.
Όταν όμως  παρακολουθήσαμε το συγκεκριμένο βίντεο η έκπληξη μας ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη.

Δεκαεπτά χιλιάδες μοναδικά  θαλάσσια εκθέματα, δεκάδες αφιερώματα από τον Ελληνικό και ξένο τύπο , εκατοντάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο  και όλα αυτά χάρη στον ιδρυτή του Σταύρο Βαλσαμίδη, ο οποίος μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του βρισκόταν στην θάλασσα και εξερευνούσε τον βυθό της.
Τον βυθό της που τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε. Η συλλογή του είναι ένας μοναδικός θησαυρός ,όχι μόνο για την Ελλάδα  αλλά και για όλον τον κόσμο!

“Η σφουγγάρι ή τομάρι” θα ακούσουμε να λέει ο Σταύρος Βαλσαμίδης στο video που έκανε ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος .Εννοώντας πόσο σημαντικό ήταν για τους  ατρόμητους Καλύμνιους σφουγγαράδες να καταδυθούν και να επιστρέψουν πάνω  με σφουγγάρια.

 

Ήταν μια μορφή βιοπορισμού “μια επικίνδυνη αποστολή” θα λέγαμε  που ήθελε τόλμη , αλλά ταυτόχρονα προσέδωσε στον τόπο τους τον χαρακτηρισμό “το νησί των σφουγγαράδων”  το οποίο και και βοήθησε πολύ στην οικονομία του νησιού.

 

Άξιος συνεχιστής του είναι ο γιος του Γιάννης  σπουδάζοντας παράλληλα στο ιστορικό- αρχαιολογικό  ,προβάλοντας μέσα από το μουσείο θαλασσίων ευρημάτων  με πολύ αγάπη τον τόπο του την Κάλυμνο.

Και περιμένοντας τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να τους ξεναγήσει σε ένα κόσμο θαυμαστό, παραμυθένιο , που ίσως να μην έχουν ξαναδεί!

 

 

Foodme.gr

mood_bad
 • Κανένα σχόλιο ακόμα.
 • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

  Πρόσφατα άρθρα

  Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

  Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

  Περισσότερα »

  Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

  Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

  Περισσότερα »

  Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

  Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

  Περισσότερα »

  Καρπάθικος μπακλαβάς

  Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

  Περισσότερα »