Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι

Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά

Υλικά

Ένα κιλό χοιρινό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Tρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε  το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο.
Καλύπτουμε με νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε  περίπου 4-5 κομμάτια.
Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25 λεπτά .
Εν συνεχεία παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο.
Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο .

Καλή σας απόλαυση!

Spread the love
  • 27
    Shares