Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά

Υλικά

Ένα κιλό χοιρινό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Tρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε  το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο.
Καλύπτουμε με νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε  περίπου 4-5 κομμάτια.
Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25 λεπτά .
Εν συνεχεία παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο.
Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο .

Καλή σας απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με πλιγούρι . Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με πληγούρι (Ατσούναρος).Παραδοσιακή συνταγή από Κω, δια χειρός chef Ηλία Μαμαλάκη

    Κως το νησί του Ιπποκράτη και του ποδηλάτου! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου με χρυσές παραλίες , πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά

    Περισσότερα »

    Φουσκωτή και κολόπια.Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα”

    Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . Με

    Περισσότερα »

    Συνταγή από Ρόδο δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή. Σουτζουκάκια του “Μερακλή”

    Ρόδος το σμαράγδι του Αιγαίου ! Το νησί που δεν χορταίνουμε όσες φορές και να επισκεφθούμε μιας και είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά

    Περισσότερα »

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »