Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά

Υλικά

Ένα κιλό χοιρινό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Tρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε  το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο.
Καλύπτουμε με νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε  περίπου 4-5 κομμάτια.
Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25 λεπτά .
Εν συνεχεία παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο.
Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο .

Καλή σας απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μέλι με κανέλα :Ο απόλυτος συνδυασμός για τον οργανισμό

    Το μέλι και η κανέλα είναι από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινά τρόφιμα. Ο συνδυασμός τους αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών!!! Δίνουν

    Περισσότερα »

    Σουντζουκάκια από φάβα

    Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από φάβα , δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά 300γρ φάβα 1 λίτρο νερό, 1 μέτριο καρότο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 80γρ

    Περισσότερα »

    Το κρασοτύρι Κω εντάχθηκε στη Κομισιόν ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

    Το τυρί της πόσιας ή αλλιώς το κρασοτύρι της Κω, είναι ένα λευκό τυρί από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, που βαπτίζεται και ωριμάζει στην οινολάσπη.

    Περισσότερα »

    Νέος νόμος στην Ιταλία:Φαγητά που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε κόσμο που έχει ανάγκη, όχι στα σκουπίδια!

    Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το τέλος της σπατάλης φαγητού, η Ιταλία ψήφισε νόμο ώστε το φαγητό που περισσεύει από τις επιχειρήσεις να δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αντί να καταλήγει στα σκουπίδια. Τα

    Περισσότερα »