Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά

Υλικά

Ένα κιλό χοιρινό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Tρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε  το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο.
Καλύπτουμε με νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε  περίπου 4-5 κομμάτια.
Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25 λεπτά .
Εν συνεχεία παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο.
Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο .

Καλή σας απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Αλλάζουμε τρόπο σκέψης και πετάμε τα κουκούτσια από τα φρούτα στη γη.Εκεί που ανήκουν

    Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο και μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές , μας παρακινεί  να μην πετάμε τα κουκούτσια και τους

    Περισσότερα »

    Ελλάδα σ’αγαπώ ποστάρει η Νία Βαρντάλος τρώγοντας λαχταριστή πίτα και διαφημίζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο

    Τη χώρα μας επέλεξε για άλλη μια φορά για τις διακοπές της η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ, Νία Βαρντάλος. Δεν είναι όμως η μόνη

    Περισσότερα »

    Κασιώτικα ντολμαδάκια συνταγή

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις λόγω μεγέθους: είναι τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο. Όμως είναι ονομαστά όχι μόνο ως… μινιατούρες αλλά και για τη

    Περισσότερα »

    Τα κασιώτικα ντολμαδάκια είναι τα μικρότερα, αλλά και τα νοστιμότερα που έχετε δοκιμάσει

    Ο Γιώργος Καντέλης του εστιατορίου «Μπακαλόγατος» μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων  και μιλάει στη Νίκη Μηταρέα! Ενα μικρό νησί με άγρια

    Περισσότερα »

    Δροσερό πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο

    Συνταγή απο τον chef Γιώργο Μαρκάκη με εξαιρετικά προιόντα Ρόδου. Πλιγούρι απο τον συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες” και κόκκινο βασιλικό φυσικής καλιέργειας του Μιχάλη Δραμουντανή Υλικά

    Περισσότερα »