Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest

Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά

Υλικά

Ένα κιλό χοιρινό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Tρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε  το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο.
Καλύπτουμε με νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε  περίπου 4-5 κομμάτια.
Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25 λεπτά .
Εν συνεχεία παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο.
Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο .

Καλή σας απόλαυση!

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »