Απο τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά

750 ml γάλα
250 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί
1 ξυλαράκι κανέλας
1/2 κ.γ υγρή βανίλια η 1 βανίλια
Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι .

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά  μέχρι να ενωθούν καλά .
Όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε  από την φωτιά,αφήνουμε για 2′ αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και την φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό!

Καλή απόλαυση !

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »