Ζυμαρικά και φασολάκια σε ένα πιάτο! Συνταγή Πάρου από το τυροκομείο Το Πάριον

Ζυμαρικά και φασολάκια σε ένα πιάτο! Συνταγή Πάρου από το τυροκομείο Το Πάριον

Προετοιμασία περίπου 45΄

Υλικά

Πένες , φαρφάλες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας 500 gr

Φασολάκια -ζυγισμένα ακαθάριστα- προτιμότερο μπαρμπούνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 3 – 4 εκ.  500 gr

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)

3 ντομάτες, σφιχτές, κομμένες σε μετρίου μεγέθους κύβους
  
Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή εναλλακτικά 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος

Ελαιόλαδο 70 ml

Aλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Kεφαλοτύρι, τριμμένο, ή Τουλουμοτύρι 10-150 gr

 

Παρασκευή 30΄

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 8 – 9 λεπτά, ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε  μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
Τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν λίγο.Βάζουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και να «μελώσει» κάπως η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο. Συνταγή από Σύρο δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά

    Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά,

    Περισσότερα »

    Κατουμάρια.Το παραδοσιακό γλυκό του Καστελλόριζου

    Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησάκι με την μεγάλη ιστορία! Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών

    Περισσότερα »

    Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

      Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν

    Περισσότερα »

    Κάπαρη γιαχνί από την Σέριφο!

    Σέριφος το νησί με την άγρια ομορφιά! Τόπος με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά,πολύ όμορφες παραλίες, θερμά νερά και παλιούς ανεμόμυλους η Σέριφος διαθέτει μια από τις

    Περισσότερα »

    Πατινιώτικη!Η παραδοσιακή πεντανόστιμη τυρόπιτα της Πάτμου

      Πάτμος ,ένας ευλογημένος τόπος! Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ο ιστορικός οικισμός της Χώρας συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

    Περισσότερα »

    Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου με σουσάμι

    Καστελλόριζο .Το ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους,μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.Ειδυλλιακός

    Περισσότερα »