Ζυμαρικά και φασολάκια σε ένα πιάτο! Συνταγή Πάρου από το τυροκομείο Το Πάριον

Ζυμαρικά και φασολάκια σε ένα πιάτο! Συνταγή Πάρου από το τυροκομείο Το Πάριον

Προετοιμασία περίπου 45΄

Υλικά

Πένες , φαρφάλες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας 500 gr

Φασολάκια -ζυγισμένα ακαθάριστα- προτιμότερο μπαρμπούνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 3 – 4 εκ.  500 gr

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)

3 ντομάτες, σφιχτές, κομμένες σε μετρίου μεγέθους κύβους
  
Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή εναλλακτικά 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος

Ελαιόλαδο 70 ml

Aλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Kεφαλοτύρι, τριμμένο, ή Τουλουμοτύρι 10-150 gr

 

Παρασκευή 30΄

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 8 – 9 λεπτά, ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε  μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
Τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν λίγο.Βάζουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και να «μελώσει» κάπως η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • Πρόσθεσε ένα σχόλιο

    Πρόσφατα άρθρα

    Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

    Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο

    Περισσότερα »

    Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου δια χειρός chef Νικόλαου Σιφονιού

    Λέρος, το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος! Το μικρό νησί με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα!Καταπράσινος, με πεδιάδες

    Περισσότερα »

    Φλαουνάκια (παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες) από την Μήλο

    Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της

    Περισσότερα »

    Καρπάθικος μπακλαβάς

    Κάρπαθος  ο άγριος παράδεισος! Ορεινή και βραχώδης με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, ψηλά βουνά με πυκνή βλάστηση , γραφικά ορεινά χωριά, ατέλειωτα μονοπάτια , αμμουδερές παραλίες

    Περισσότερα »