Ζυμαρικά και φασολάκια σε ένα πιάτο! Συνταγή Πάρου από το τυροκομείο Το Πάριον
Προετοιμασία περίπου 45΄
Υλικά
Πένες , φαρφάλες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας 500 gr
Φασολάκια -ζυγισμένα ακαθάριστα- προτιμότερο μπαρμπούνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 3 – 4 εκ. 500 gr
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
3 ντομάτες, σφιχτές, κομμένες σε μετρίου μεγέθους κύβους
Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή εναλλακτικά 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
Ελαιόλαδο 70 ml
Aλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Kεφαλοτύρι, τριμμένο, ή Τουλουμοτύρι 10-150 gr
Παρασκευή 30΄
Διαδικασία
Σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 8 – 9 λεπτά, ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
Τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν λίγο.Βάζουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και να «μελώσει» κάπως η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρόσθεσε ένα σχόλιο